Lundeelva er åpnet for ørretfiske

Publisert Sist oppdatert
Badeplassen ved Lunde er godt egnet for alle og lett tilgjengelig.

Etter noen års stengning er nå Lundeelva åpnet opp for ørretfiske.

Elveguiden.no skriver om Lundelva: «Det er flere godt tilrettelagte fiskeplasser langs elvebredden, som gir enkel tilgang til de beste stedene å kaste snøret. Du kan finne din egen favorittplass og nyte freden og roen i naturen. En spesielt hyggelig fiskeplass er ved gapahuken, hvor du kan ta en pause, tenne et varmt bål og slappe av mens du nyter omgivelsene

– Laksefiske er ikke tillatt og skulle fiskerne få laks, må den settes varsomt ut igjen. Minimumsstørrelsen på ørret er 35 centimeter, sier Ragnar Olsen til N247.

Han er leder av Lundeelva elveeierlag.

Olsen sier videre at det må betales fisketrygdavgift og fiskekort og dette blir kontrollert av oppsynsmenn. Fiskere under 16 år slipper fiskekort.

Fiskekort

– Det er blitt enkelt å kjøpe fiskekort i Lundeelva via elveguiden.no Det kan fiskes fra 15 juni til 31 august. Lundeelva elveeierlag har jobbet i flere år med å bedre gyteforholdene i vassdraget med å utbedre menneskeskapte hindringer for anadrome fisk, sier han videre.

Hele elva fra Lohne til elvemunningen er åpnet, og det er flere plasser som er lett tilgjengelige, også for mennekser med funksjonshemning.

– På badeplassen ved Lunde er det enkelt å komme til, og gir et godt utgangspunkt for alle. Hele elva er åpen, men det er mange grunneier langs elva og de må spørres før fiskerne går inn på andres eiendom. Men, som regel går det greit, bare man spør først, sier han.

– Det må også rapporteres fangst, noen som kan gjøres gjennom appen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS