Grytidlig onsdag morgen kom Arne Arnesen t.v. og Birger Nilsen inn til Flekkerøy med årets første makrell. Til høyre smiler William George Dickerson som jobber på «bua» hos Domstein Sjømat ute på Geiderøya.

Årets første makrell landet på Flekkerøy

Publisert Sist oppdatert
Birger Nilsen (t.v.) og båteier Arne Arnesen på plass ved skibua i Skibusundet og gjør klar garnene til neste tur.

– Grytidlig onsdag morgen leverte vi 123 kilo, og torsdag rundt 700 kilo. Dermed er årets første makrell levert på «bua» hos Domstein Sjømat på Flekkerøy, sier båteier Arne Arnesen og fiskekompisen Birger Nilsen.

Populært

– Nå selger vi videre til de av våre kunder som har ferskvaredisk i sine butikker. Det er alltid populært når den første makrellen blir levert. Det er jo alltid rift etter den, sier Kenneth Vestberg, veteranen på «bua» ute på Geiderøya.

Årets første makrell er nå på plass på Flekkerøy.

– Men, vi måtte langt av gårde for å skaffe oss denne godbiten. Vi dro fra øya tirsdag klokken 16.00, og kjørte vel i nærmere fem timer før jobben begynte. Da kunne vi se lyset blinke inne på fyret ved Hanstholm, sier Arne og Birger til N247 etter å ha fått seg litt søvn utover torsdagen.

Arne har vært fisker i alle år.

Pensjonert

– Du kan kalle meg for pensjonert kontormann og hobbyfisker, sier Birger og smiler.

– Etter å ha fisket ferdig på den første turen, var jo veien like lang hjemover igjen. Vi leverte den første lasten klokken 04.30 på morrakvisten etter å ha både kjørt og jobbet siden vi dro ut dagen i forvegen, sier de blide fiskerne, som ikke er helt sikre på når tid de drar ut etter makrellen igjen.

– Vi må se været an, sier Arne og forteller videre at de også har ulkegarn liggende «der ude» og peker langt utover og forbi Skibusundet hvor han har båten liggende.

En måned

Når tid makrellen kommer mot norskekysten og «inn under land» blir nok ennå ei stund til.

- Det går nok noen få uker ennå. Den skal jo opp her og gyte. Skal vi tippe i månedskiftet mai- juni. Men, den er jo så smått på vei, sier Arne Arnesen og Birger Nilsen blide og fornøyde etter å ha levert over 800 kilo makrell på hjemstedet Flekkerøy.

Powered by Labrador CMS