– Elgkalvene i Agder har fortsatt svært lav vekt og aldri har antallet elgkuer som får kalv vært så lavt som nå, skriver Agder fylkeskommunen i en pressemelding torsdag.

Ny fellingsrekord for hjort i Agder

Publisert
– Etter veiing viste vekta på denne bukken en slaktevekt på hele 150 kilo, sa Kurt Andersen til N247 under jakta i 2018.

– Jaktrapporten for 2022 fra jegerne i Agder viser at det igjen ble satt ny fellingsrekord for hjort i Agder. Rapporten viser at kondisjonen for hjort fortsatt er akseptabel. For elg derimot er bestandskondisjonen dårlig, skriver Agder fylkeskommune på sine hjemmesider torsdag.

Det ble felt til sammen nesten 3.000 elg og hjort i Agder i 2022. Det er en økning på cirka 300 dyr fra året før. Antall felt hjort (1.630) var for første gang høyere enn antall felt elg (1.361). Hjorten utgjør dermed den viktigste jaktressursen i fylket.

Rådgiver i avdeling for bærekraftig utvikling i Agder fylkeskommune, Katrine Gunnarsli forteller at rapporten gir viktige svar og status for bestanden.

– Fellingsdataene kan si oss mer enn bare antallet dyr som felles. For eksempel kan vi se at kondisjonen for hjort fortsatt er akseptabel. For elg derimot er bestandskondisjonen dårlig. Elgkalvene i Agder har fortsatt svært lav vekt og aldri har antallet elgkuer som får kalv vært så lavt som nå, sier hun.

Agder fylkeskommune har i flere år fått utarbeidet en rapport som sammenstiller fellingsdataene fra forrige jakt. Rapporten er utarbeidet av Faun Naturforvaltning AS.

Powered by Labrador CMS