– Jeg er ydmyk og takknemlig

Publisert

Sørlendingen Nicolai Østeby (21) og fra Flekkerøy er valgt som 2. nestleder i Unge Høyre. Valget skjedde lørdag kveld under Unge Høyres landsmøte, som denne helgen avholdes på Sundvolden Hotel.

Sammen med Ola Svenneby som er gjenvalgt som leder, og Oda Røhme Sivertsen som er valgt som ny 1. nestleder, tar Østeby plass i den øverste ledelsen av Unge Høyre nasjonalt.

21-åringen fra Flekkerøy i Kristiansand er svært fornøyd med innstillingen:

- Jeg er ydmyk og takknemlig for den tilliten landsmøtet har vist meg. Jeg er topp motivert for å brette opp ermene og jobbe for et regjeringsskifte i 2025, sier han.

Østeby har de to siste årene sittet i Unge Høyres sentralstyre, og var fylkesleder i Agder Unge Høyre før det. Han mener politikken og Høyre trenger et sterkt Unge Høyre:

- Norsk politikk står overfor et vendepunkt. De siste 30 årene har norske politikere hatt verdens enkleste jobb. Verden har stort sett gått i riktig retning, velstandsveksten har vært høy og det har knapt oppstått problemer som ikke kan løses med økt offentlig pengebruk. Nå pilene i feil retning, og vår generasjon kan bli den første som arver en verden og et samfunn i dårligere stand enn det foreldrene våre overtok. Da trenger både norsk politikk og Høyre et Unge Høyre som tør å vise vei, sier han.

Han legger til:

- Så skader det heller ikke om Sørlandet får sterkere representasjon i rikspolitikken. Støre-regjeringen og Arbeiderpartiet har systematisk nedprioritert Sørlandet og våre folk.

Powered by Labrador CMS