- Jeg kan butikk. Selge sportsutstyr må jeg lære av Ragnar

Publisert

- Matvarebransjen kan jeg mye om, og jeg kan butikk, men sportsbransjen er jeg ny i. Det får jeg lære av Ragnar (Olsen red.anm.), sier Morten Langenes som ved nyttårstider overtar sportsbutikken på Tangvall.


Morten har vært 14 år i dagligvarebransjen og er kjent i bygda som en usedvanlig blid og hjelpsom kar. Nå har han sagt opp jobben i dagligvarebransjen og satser som butikkeier i en for han ny bransje. Han ble også nominert til «Norges hyggeligste kassadame eller -mann 2020» og endte på en 2. plass, kun slått av en kollega fra Oslo. 
- Går alt som det skal stenger vi butikken ved nyttår og pusser opp slik at butikken fremstår som ny når vi åpner igjen. Jeg har en god del å lære fremover, men Ragnar, som har drevet her siden 1987 har lovet å sette meg godt inn i dette segmentet før jeg setter i gang for fullt. Jeg er veldig interessert i fotball og vil nok øke sortimentet litt innen det feltet. Jeg har vært på besøk i samtlige sportsbutikker herfra til Lyngdal, og det er tydelig at klær er svært viktig for sportsbutikkene, sier han.
I følge Langenes står klessalg for 70 prosent av omsetningen, og dette er noe han vil fortsette med.
Ballsport
- Generelt kan jeg vel si at jeg vil ta inn mer ballsportutstyr, men de tjenestene som Ragnar leverer i dag skal også fortsette. Han må lære meg å montere blant annet sykler og sette meg inn i bransjens måte å jobbe på. Når det gjelder regnskap og papirarbeidet er det min far, Kurt Inge Langenes som skal ta seg av dette, fortsetter Morten som gleder seg stort over å få bli en del av handelstanden på Tangvall.
Håpet er at den «nye» sportsbutikken fortsetter som en Intersport-butikk.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Fra melk og brød til sportsutstyr: Morten Langenes overtar «Intersport» på Tangvall en gang rundt nyttår. - Jeg kan butikk, og sport er jeg glad i, sier Langenes til N247 tirsdag ettermiddag.
- Vi skal i alle fall i dialog med kjeden og jeg håper det blir løsningen. Hvis ikke finner jeg en annen kjede, legger han til.
Ragnar Olsen, som har drevet butikken i 33 år, vier seg etter nyttår til arbeidet i en 80 prosents stilling i Kristiansand kommune, og litt mer tid i fiskesjarken.
- Jeg skal fiske mer, og gleder meg til å roe ned noe. En sak er i alle fall helt sikkert. Dette kommer han til å klare med glans. Hvis ikke Morten klarer dette, er det ingen som klarer det, sier han. 
Sist oppdatert 30.09.2020 klokken 12:37 av Nicolai Prebensen
Læremester og lærling: Morten Langenes (t.v.) overtar sportsbutikken på Tangvall fra Ragnar Olsen rundt nyttår. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS