- Jeg lover å kaste dressen

Publisert

Stortingspresident Masud Gharahkhani var tydelig imponert og fornøyd etter å ha møtt representanter fra frivillige lag og foreninger på Søgne gamle prestegård fredag formiddag. Etter å ha hørt representanter fra Søgne historielag og bakstegruppen, Søgne Gamle Prestegårds venner, Søgne kunstlag, Søgne Turgruppe som vant Kristiansand kommunes frivillighetspris i 2020, 1. Søgne Sjøspeidere som vant Kristiansand kommunes frivillighetspris i 2021 og Søgne Dykkerklubb som vant Kristiansand kommunes miljøpris i 2022 takket han for presentasjonene og uttalte at organisasjonene hadde alle grunn til å være stolte. 
Han fortalte om sin egen opplevelse da han som 5-åring kom til Norge som flyktning og om hva hjelpen familien fikk av frivilligheten har betydd for livet i Norge.
- Det ligger i den norske folkesjela. Vi er veldig takknemlige for den jobben dere gjør, og vi må ta vare på historien og tradisjonene, uttalte Gharahkhani, og minnet samtidig om at 2022 er frivillighetens år.
- Ønsket å møte frivilligheten
- Vi ble orientert om Stortingspresidentens besøk og at han ønsker å møte frivilligheten, sier leder av kultursenteret, Marit Gjertsen til N247. 
I den videre organiseringen lokalt har leder av Frivilligsentralen, Heidi Johannesen vært sentral ved å invitere lokale lag som med sine presentasjoner ga Stortingspresidenten et godt bilde av hva som rører seg på grasrota i bygda. 
Beth Repstad fortalte om historielaget og bakstegruppa, og om flyttingen av museet, penger som ble gitt til bakerovnen og om de faste aktivitetene med kafe og bakervarer. Fra prestegårdens venneforening orienterte Atle Julius Fosse om deres arrangementer og Reidun Johansen ga Stortingspresidenten et godt innblikk i aktivitetene til turgruppa som nærmer seg sitt 25-årsjubileum. 
Ann Beate Tempelhaug fortalte om kunstlagets betydning for tilblivelsen av kultursenteret på prestegården, og Geir Arnt Harbak fra sjøspeiderne og Karl Klungland fra Søgne dykkerklubb holdt levende orienteringer om klubber og aktiviteter til sjøs. 
- Kaster dressen
En meget engasjert Gharahkhani uttrykte stor interesse og glede over det frivillige arbeidet, men minnet samtidig om at frivilligheten ikke må tas for gitt. 
- Nye generasjoner skal overta, og rekrutteringen er derfor viktig for frivilligheten. 
Før besøket ble avsluttet med en kort omvisning på Søgne gamle prestegård var Stortingspresidenten krystallklar på at han ville tilbake og oppleve frivilligheten i deres rette element. 
- Jeg lover å kaste dressen, sa Gharahkhani (bildet) etter å ha ønsket seg å være med dykkerklubben på ryddejobb og fått positivt svar fra Klungland. 
- Lefsene deres vil jeg også smake på når jeg kommer tilbake, tilføyde Stortingspresidenten til bakstegruppa. 
Sist oppdatert 18.11.2022 klokken 18:10 av Nicolai Prebensen
Flere frivillige lag og foreninger i Søgne fikk presentere sine organisasjoner for Stortingspresidenten under besøket på Søgne gamle prestegård fredag. (Foto: Jon Aamodt)
Beth Repstad fra Søgne historielag og bakstegruppa var en av de frivillige som orienterte Stortingspresidenten på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS