Nora og Bodil Try med årets tørste kasse med nyplukkede jordbær fra Stauslandstunet gård.

Årets første

Publisert

Bonde Per Try sa tidlig mandag til N247 at han regnet med å kunne høste de tidligste jordbærene fra åkeren på Stausland mot slutten av uka. Det var før kona Bodil sammen med sin mor Tora Aamodt hadde lag turen innom jordbæråkeren for å se hvordan det lå an med modningen.

– Her var et blitt mye rødt på kort tid, og det var bare å hente fram tomme kurver, sier Bodil Try til N247 mandag ettermiddag.

Da har hun sammen med datteren Nora allerede den første kassen med nyplukkede røde velsmakende jordbær av sorten Sonata ferdig plukket.

– Hvor mye det blir i dag er ikke sikkert, men det vil nok øke på når vi plukker igjen litt seinere i uka. De første kurvene havner i Vippsebua i løpet av kvelden, kommenterer Bodil.

Nora Try med årets første jordbær fra Stauslandstunet.

Rekord?

Om 27. mai er rekordtidlig for frilandsjordbær på Stauslandstunet gård er de to plukkerne ikke helt sikre på. Det normale har vært å starte innhøsting i juni, men det skal også tidligere ha vært plukket jordbær helt i slutten av mai.

Prisen for de godt fylte 400 grams kurvene var ikke satt da vi møtte de to fra familien Try ute på jordet, men den beveger seg nok ikke lå langt under en hundrelapp for de aller første kurvene.

Straks også nygrodde poteter

Bodil forteller at hun også har sjekket størrelsen på de tidligste potetene av sorten Juno.

– Per får ta en sjekk sjøl i kveld, de er nok like før de første risene blir tatt opp, sier Bodil Try før hun fortsetter ut i jordbæråkeren.

Powered by Labrador CMS