Et yrende liv i jordbæråkeren på Stauslandstunet gård mandag ettermiddag.

– Kommer langveisfra for selvplukk

Publisert
Tett i tett med biler og jordbærplukkere rundt åkeren.

– Mandag var tredje gang denne sesongen vi hadde selvplukk av jordbær her på Stauslandstunet gård. Aldri tidligere har vi sett så mange folk og biler her, sier bonde Per Try til N247.

Som et bilde på interessen for selvplukk av jordbær forteller Try at antallet betalinger med Vipps de tre gangene har vært cirka 200 første gangen, rundt 300 andre gangen og rundt 375 betalinger denne ettermiddagen. I tillegg er det også kunder som betaler bærene kontant. Når langt de fleste også kommer to til tre personer i hver bil, mener Try at det trolig har vært over 1.000 jordbærplukkere ute i åkeren på Stauslandstunet mandag.

– Det er utrolig gøy at så mange vil komme her for å plukke de fine bærene. Det virker som mange tar denne jobben sjøl ut fra at det blir vesentlig billigere enn å kjøpe i butikk. Uten at jeg vet noe sikkert kan det også virke som ikke så mange andre i nærområdet tilbyr selvplukking, sier Bodil Try.

Jakob og mamma Birgitte er godt fornøyde med å ha plukket med seg fem kilo jordbær fra åkeren på Stauslandstunet mandag ettermiddag.

Hun legger til at de har hatt kunder fra blant annet Mandal og Søm uten at hun kan si at dette er ytterpunkter for kundekretsen.

– Selvplukk har nok blitt populært igjen, og vi merker det på at vi tidlig i sesongen får mange henvendelser om når folk kan komme og plukke sjøl.

Om dette var sesongens siste selvplukk på Stauslandstunet er usikkert mandag kveld.

– Det er vanskelig å si noe om hvordan de neste dagene blir. Mye avhenger av været, så vi må bare se an fra dag til dag, sier Bodil Try.

Powered by Labrador CMS