Noen av oboistene under en konsert forrige måned på Silokaia.

Jubileumsfeiring på Søgne gamle prestegård

Publisert

Av Karoline Rise Nøstdal, Markeds- og kommunikasjonsansvarlig Knuden

Førstkommende fredag inviterer vi til konsert og jubileumsfeiring på Søgne gamle prestegård.

Obotigrene fra Knuden - Kristiansand kulturskole feirer 15 års jubileum.

Du får høre dagens obotiger-gjeng, og du får høre om og se bilder fra turer og opplevelser de har vært med på i årenes løp.

Obotigrene ble startet som et rekrutteringsprosjekt ved kulturskolen i samarbeid med Dyreparken for å få flere til å spille obo, ved å bruke spesialtilpassede barnevennlige instrumenter, og har jevnt og trutt hatt en god gjeng med elever gjennom alle disse årene.

Tigerstripene på nybegynner-oboene som vi bruker, viser til at oboister er like sjeldne som tigere - at vi må ta vare på disse utrydningstruede musikerne.

Vi har også vært opptatt av å hjelpe andre grupper og kulturskoler i andre byer til å komme i gang med barne-undervisning på obo og på oboens nære slektning, fagott. Med spesielle instrumenter og lærere som bruker metodikk som passer for de yngste, har vi kunnet snu utviklingen fra færre og færre oboister og fagottister, til en bestand som står støtt.

Vi vil også bruke anledningen til å takke. Vi har fått hjelp fra mange, særlig Suzuki-miljøet, Instrumenter i Fokus-prosjektet og De Unges Orkesterforbund UNOF må hedres for deres fantastiske og uvurderlige støtte og samarbeid gjennom alle disse årene. UNOF har blant mye annet gitt starthjelp til at obo- og fagottmiljøet i Norge har fått en egen organisasjon; Norsk Rørlag DOR som bidrar stort med sine ildsjeler.

På konserten får vi med oss supre gjester fra Oslo og Bergen og Folkemusikk-helten Vegar Vårdal, takket være UNOFs ordning «Lån en Folkemusiker».

Konserten varer i to timer fra klokken 13.00.

Powered by Labrador CMS