Søgne skolekorps i Høllegata 17. mai.

Dette får skolekorpsene i støtte

Publisert Sist oppdatert

18. april skal politikerne i Kultur- og idrettsutvalget ta stilling til et forslag om støtte til inkludering og deltakelse i skolekorps. I alt skal det deles ut 960.000 kroner for 2024. OI forslaget står det at «på bakgrunn av Kristiansand kommunes handlingsplan for skolekorps, ønsker direktør for kultur og innbyggerdialog, Camilla Jarlsby  å synliggjøre og aktualisere tilskuddsordningen til skolekorpsene.»

I innstillingen til møtet foreslås det at Søgne skolekorps gis et tilskudd på 76.073 kroner i tillegg til 15.000 kroner til konsert og feiring av korpsets 60 års-jubileum.

Songdalen skolekorps foreslås en tildeling på 82.060 kroner Flekkerøy skolekorps 89.610 kroner.

Om Søgne skolekorps står det: «Søgne skolekorps ble stiftet 12 juni 1964 og har dermed 60 års jubileum i år. Korpset ble slått sammen med Langenes skolekorps i 2009 og beholdt navnet Søgne skolekorps.

Korpset har lenge vært innovative i å inspirere til både rekruttering og å beholde sine medlemmer. Korpset har ca. 40 musikanter i alderen 8-19 år. Korpset har en egen gruppering for de som går i 9 klasse og oppover som kaller seg “Gamlingan” Denne gruppa musikanter er svært viktig for verdiene, miljøet og kulturen i korpset da de bærer og lærer kultur videre til yngre musikanter. 

Korpset består av et hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps og har i alle år holdt til på Tangvall skole, nå i nye flotte lokaler. I 2023 har korpset gjennomført øvingshelger, vår og julekonsert samt vært på utenlandstur til Riga i Latvia. Korpset har mange planer for 2024 i tillegg til at det har 60 års jubileum og planlegger jubileumskonsert til høsten.»

Om Songdalen skolekorps står det: «Songdalen Skolekorps ble stiftet i 1968 og kan vise til et aktivt program i tillegg til de ordinære konsertene, nemlig øvingshelger, rekrutteringskonserter, Kristiansand korpsfest og korpstur til Gøteborg Musicfestival og Hjertnesfestivalen hvor Juniorkorpset stakk av med Tempoprisen! Selvsagt deltakelse på 17. mai samt to øvingshelger, men ikke minst deltakelse og fremførelser på flere arrangementer i nærmiljøet. »

Ekstratilskudd: Skolekorpset har hatt stor økning i aspiranter i siste årene. For å kunne sikre nok instrumenter til høstens opptak, søker korpset om tilskudd på 25 000 kroner til å kunne kjøpe to saksofoner.

Om Flekkerøy skolekorps står det: «Flekkerøy Skolekorps (FSK) er et av Kristiansands minste korps med 27 musikanter. Korpset har et begrenset rekrutteringsområde på Flekkerøy. Øya har en barne- og en ungdomsskole – ca. 3800 innbyggere totalt.

Flekkerøy skolekorps har organisert flere aktiviteter i 2023. Kammermusikk med instruktørene i starten av året, Tromme Tattoo, Marsjøvelse, Vårkonsert for familie og “Korps i skole”. Spilling og marsjering på øya frigjøringsdagen 8. mai, spilling og marsjering 17. mai. Øvelsesweekend på Bringsværd leirskole, deltakelse på Kristiansand Korpsfest, seminarhelg på Sygna med Møvig og Sjøstrand skolemusikk, spilling på julegrantenning og julemarked i Flekkerøy kirke og julekonsert med Møvig og Sjøstrand skolemusikk og Convoy.

Powered by Labrador CMS