Songvaar Veksts ansatte og inviterte klare til å få servert et bedre måltid på Søgne gamle prestegård onsdag.

– 30 år med flinke folk

Publisert
Arild Berge er styreleder i Songvaar Vekst AS.

– Vi er utrolig stolte og glade i Songvaar Vekst. Det er en bedrift som er viktig for mange mennesker og den betyr mye for lokalsamfunnet. Gjennom denne bedriften er det mange som har fått opplæring og har fått seg arbeid. Vi er også veldig godt fornøyde med at virksomheten drives utrolig bra, sier styreleder i bedriften, Arild Berge til N247 onsdag formiddag.

Sammen med rundt 40 ansatte og inviterte er han denne formiddagen på Søgne gamle prestegård for å feire at Songvaar Vekst AS i år markerer sitt 30-årsjubileum.

– Det handler om arbeid, sier daglig leder ved bedriften, Øystein Sangesland når han skal gi den korte versjonen av filosofien til Songvaar Vekst.

Sangesland forklarer videre at Songvaar Vekst er godkjent av NAV for å levere tjenester og ha faste plasser for varig tilrettelagt arbeid (VTA) og arbeidsforberedende trening (AFT).

– Så er det også gøy at selv om vi er en liten aktør hører vi at vi leverer gode resultater, tilføyer han.

Bedriften på Linnegrøvan i Søgne har et fokus på å bruke lokale krefter i sitt samarbeid og har godt samarbeid med håndverkere og næringsliv i lokalområdet. Til daglig har bedriften 30 til 35 ansatte inkludert faste ansatte og administrasjon.

Kompetansebevis

Ett av tiltakene Songvaar vekst har lagt stor vekt på og høster gode tilbakemeldinger fra større aktører, er innføring av kompetansebevis for ansatte innen VTA.

– Selv om det kan være innenfor et temmelig smalt arbeidsfelt, utsteder vi kompetansebevis til våre ansatte etter at de har fått opplæring og behersker et arbeidsområde. Dette er ett av tiltakene vi får mange gode tilbakemeldinger fra andre i bransjen, forklarer daglig leder.

På prestegården onsdag er det likevel feiring som står i fokus.

– Etter at alle har fått servert et bedre måltid flytter vi oss inn i kultursalen. Her blir det underholdning i form av sang og musikk, vi skal se vår egen film om Songvaar Vekst og så blir det nok noen taler og gode ord før det hele avsluttes for dagen, sier daglig leder ved Songvaar Vekst, Øystein Sangesland.

– 30 år med flinke folk, sier daglig leder Øystein Sangesland og Erlend Torvund, ansatt VTA ved Songvaar Vekst.

Han legger til at det kom et spørsmål om det blir fest for alle som har jobbet på Songvaar Vekst de 30 årene, men sier at da måtte arrangementet vært lagt til en betydelig større arena.

– Vårt arbeid dreier seg blant annet om å få mennesker videre til andre jobber, så her har det vært mange innom, avslutter Sangesland.

Powered by Labrador CMS