Sprudledama venter spent på de første sprudle-eggene.
Sprudledama venter spent på de første sprudle-eggene.

Sprudledama fyller 50 år

Publisert Sist oppdatert
Sprudledama har fått på plass de nye bilskiltene.
Sprudledama har fått på plass de nye bilskiltene.

Tirsdag fyller hele Søgne og halve Songdalens sprudledame, Jorunn Rinde Rosland 50 år.

I forhold til speed og aktivitetsnivå skulle man ikke tro at sprudledama 26. september er «halvveis» til hundre. Sprudlende Jorunn som alltid har masse på gang både i jobb og privatsammenheng klarer av nærmest ubegripelige grunner alltid å lande på beina uansett hvor mye det «koker» før et eller annet arrangement skal gjennomføres.

– Æ har jo sagt det te dæ

Jorunn som er avhengig av familie og masse venner for å gjennomfører alle hennes happeninger har fortsatt ikke forstått at alle andre ikke er i stand til å henge med på hennes tempo. I tillegg tror hele tiden Sprudledama at hun har informert sine gode hjelpere om hva som skjer, noe som veldig ofte ikke stemmer. Når de fleste hjelperne har vært skikkelig forvirret og ikke skjønt hva som skal skje har de blitt presentert for Jorunns standard uttrykk: «Æ har jo sagt det te dæ », noe hun ikke har. Faktisk er det slik at noen av de som har opplevd denne uttalelsen flere ganger har vurdert en tur til fastlegen for demens-test !

Frittgående

Av de utallige aktivitetene Jorunn holder på med nevner vi at hun er pytt og panne i det legendariske fotball-laget Frittgående som hvert år bytter etternavn og kostyme når laget deltar på Gampesparket. Når pressen spør Jorunn om hvor iden og kostymet kommer fra så er alltid svaret det samme: 

- Fant det på nettet !

Sprudledama fyller 50 år.
Sprudledama fyller 50 år.

Ikke kontroll

Info-skilter for sprudlende bursdagsgjester.
Info-skilter for sprudlende bursdagsgjester.

Jorunn som er en skikkelig kontrollfrik fryktet at noen skulle «lure» henne i forbindelsen med feiring av hennes jubileum, fant tidlig ut at hun skulle være arrangør av sin engen 50 årsdags og i tillegg avholde den noen uker før jubileumsdagen for å unngå overraskelser fra venner som selv har blitt overrasket av sprø påfunn fra sprudledama ved tidligere bursdager. 

Selv om sprudledama hadde øyne og ører på høygir før kalaset så klare gjestene å lure Jorunn skikkelig under feiringen, hvor den største overraskelsen var en topp moderne hønsegård med masse kyllinger i. Med denne gaven har den travle sprudledama fått enda en aktivitet på menyen, denne gang i form av produksjon av frittgående sprudleegg. Fra usikre kilder har vi fått informasjon om at sprudledama er i forhandlinger om levering av sprudleegg til en større kjedebutikk i Søgne-bygda.

50-års krise ?

Som de fleste mennesker som har passert ungdomstiden og opplever alderskriser har dette fenomenet også rammet sprudledama, i form av at hun sammen med en venninne i 2024 skal delta på det populære Eurorally hvor det viktigst er å stille med en kul bil samt bidra på de sosiale aktivitetene som skjer i løpet av de fire dagene rallyet forgår. Altså helt i sprudledamas ånd.

Powered by Labrador CMS