Lene Apland og Helga Eldhuset fra Søgne og Greipstad sparebank sammen med danserne Martine og Henriette og styremedlemmer Grethe Øiaas og Cathrine Aanesland fra Søgne danseklubb.

Rekordstor oppslutning

Publisert Sist oppdatert

Vi er igjen i årets siste måned, desember, og Søgne og Greipstad sparebank har også i år delt ut penger til frivillige lag og foreninger gjennom sin julekalender.

– Det har vært rekordstor oppslutning om årets julekalender hvor banken totalt deler ut 200.000 kroner i perioden 1. til 24. desember. Hele 188 lag har deltatt i år, sier prosjektleder i banken, Helga Eldhuset til N247.

– Skjer mye i bygdene

Leder for forretningsutvikling, IKT- og marked, Lene Apland tror det kan være ulike årsaker til den store økningen i antall deltakere. Flere lag som har kjennskap til ordningen og et økende behov for finansiell støtte til lagenes aktiviteter blir trukket frem som mulige forklaringer.

– Dessuten vet vi at aktivitetsnivået i bygdene er høyt, det er mye som skjer her, tilføyer Apland.

Som tidligere er det antall stemmer til det enkelte lag som avgjør rangeringen på julekalenderen, og Apland forteller om stor mobilisering hos lagene som har klatret til topps i kåringen.

– Det har vært veldig stort engasjement, og for flere plasseringer var det kun få stemmer som skilte lagene innbyrdes, utdyper Eldhuset.

Vinner for andre gang

Av de 188 lagene som har deltatt i årets julekalender er det de 24 lagene med flest stemmer som deler pottet på 200.000 kroner. De første dagene i desember er beløpet som utbetales kroner 2.000. Frem mot julaften stiger den daglige summen, og på selveste julaften kan årets vinner ta imot hele 40.000 kroner til videre aktiviteter.

Det var et smilende og superfornøyd firkløver fra Søgne danseklubb som fikk overrakt den symbolske gavesjekken i lokalene til Søgne og Greipstad sparebank i år. Etter litt sjekking med klubbens stifter og primus motor, Pia Kristine Lieng ble det bekreftet at dette er danseklubbens fjerde pallplassering i den lokale julekalenderen.

– Klubben har tidligere hatt en førsteplass og to andreplasser, konstaterte styremedlem Cathrine Aanesland etter en kjapp sjekk med Lieng.

Hva midlene skal benyttes til har styret så langt ikke rukket å avgjøre, men med et stor aktivitetsnivå i det nye året kommer pengene uansett til å bli brukt på et fornuftig formål.

– Søgne danseklubb har i dag rundt 250 medlemmer i aldersgruppen første klasse til videregående, og medlemmene er delt inn i grupper etter alder og ulike danseformer. Neste år skal klubben arrangere et nasjonalt dansestevne og sende dansere til andre arrangement, sier styremedlem Grethe Øiaas om Søgne danseklubb som til daglig har sine treninger fordelt på Langenes skole og den nye dansesalen på Søgne skole- og idrettssenter.

Powered by Labrador CMS