Rundt kaffebordet i Tangvall Park. Fra venstre Halldis Lippens, Annemor Brekke, Anne Lise Grindland, Bjørg Bjørsvik, Lis-Mari Pedersen og Gerd G. Johannessen.

Baker kransekaker for omsorgssenteret

Publisert

– Vi kaller oss for en strikkeklubb, men jeg strikker jo ikke, sier Bjørg Bjørsvik.

På felleskjøkkenet i leilighetskomplekset Tangvall Park, et steinkast fra Søgne omsorgssenter sitter seks voksne damer rundt kaffebordet og tar seg en pust i bakken.

På langbordet like ved siden er kransekakeringer stablet etter alle kunstens regler klare til å bli pakket ned i det som skal bli ti pakker med 18 ringer i hver pakke.

10 kransekaker med 18 ringer i hver er bidraget fra strikkeklubben i Tangvall Park til Søgne omsorgssenters julesamlig.

– Det er Søgne omsorgssenter som skal arrangere julesamling i Maries kafe torsdag 16. november fra klokken 17.00 til 20.00. De spurte om jeg kunne hjelpe til litt med organisering og kanskje skaffe noe som kan brukes til premier, forklarer Bjørsvik ivrig.

Bjørsvik har allerede «lang fartstid» innen frivillig arbeid for eldre i bygda, og denne gangen har hun engasjert strikkeklubben i boligkomplekset for å hjelpe til med julesamlingen på omsorgssenteret.

– «Verdens beste kransekaker»

– Vi har vært rundt hos lokalt næringsliv for å få premier, og som alltid stiller de lokale bedriftene opp og har alltid noe de kan bidra med. De kransekakene som blir bakt her i dag er med oppskriften til «sjefsbakeren vår», Anne Lise Grindland, og der er bare så gode at de må være blant førstepremiene, tilføyer en energisk Bjørsvik.

Det er innflytter til Tangvall Park, Anne Lise Grindland med røtter fra Strai og Mosby som må tåle skryt for sin kransekakeoppskrift, og etter prøvesmaking skjønner vi at skryten er velfortjent.

Sjefsbaker Anne Lise Grindland og Gerd G. Johannessen legger på plass de siste ringene til kransekakene.

Bjørsvik lover at det blir mange andre godbiter til julesamlingen og trekker frem strikkegruppa på omsorgssenteret som har levert masse flotte produkter som skal selges til inntekt for beboerne. På programmet ellers denne torsdagen er det musikalske innslag med julesang og god stemning i tillegg til lotteri og salg av kaffe og kaker og andre produkter.

Inntekter fra julesamlingen skal benyttes til glede for beboerne på omsorgssenteret opplyser arrangøren.

Powered by Labrador CMS