– Hentet utenfor bygda

Publisert

– Vi fikk henvendelse om flere trær her i Søgne, og vi har vært og kikket på mange. Likevel endte det opp med at vi har hentet dette treet på Strai, sier Terje Greibesland fra Parkvesenet torsdag formiddag.

Da har han sammen med kolleger fra Parkvesenet og med hjelp fra T.M. Hansens sjåfør fått på plass årets julegran på Tangvall.

Greibesland forklarer at de vurderer ulike forhold når det skal felles trær som skal brukes til de store juletrærne i offentlig sammenheng.

– Vi hadde flere tilbud om å felle trær, men mange holder ikke mål. Det dreier seg om størrelse og utseende, et fint juletre skal gjerne vokse aleine så det får fin fasong hele veien rundt, forklarer Greibesland.

– Så har det også med tilgjengelighet å gjøre, vi må komme greit til med bil for å frakte juletreet, tilføyer Eivind Drivenes.

Fredrik Gustafson, Ragnar Olsen, Eivind Drivenes og Terje Greibesland måtte i år til Strai for å hente årets julegran til torvet på Tangvall.

Pyntes til uka

Torsdag er et flott tre fra Strai på plass på Tangvall. Stjerna i toppen er allerede montert, og Drivenes forteller at lys skal bli montert på treet i starten av kommende uke.

– Da tester vi at alt fungerer som det skal, men tenning av lysene blir ikke før seinere, sier Drivenes etter at julegrana er trygt plassert på Tangvall torsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS