Kampen om videregående skole

Publisert

Søgne Høyre hadde mandag invitert Fylkesordføreren til sitt lokallagsmøte for å få siste nytt omkring arbeidet med fremtidig plassering av videregående skoler i regionen.


Sendes på høring.
Neste uke sendes Fylkesrådmannens forslag ut på høring og Fylkesordfører Terje Damman avslører i sin orientering at forslaget innebærer avvikling av Søgne videregående skole.
- Forslaget som nå skal ut på høring før det skal behandles politisk innebærer at naturbrukutdanningen gjennomføres i samarbeid med Aust-Agder og øvrige studietilbud som idag tilbys på Søgnetunet overføres til de fire skolene i Kristiansand, sier Damman. 

Dette vil i så fall bety at det ikke blir bygget videregående skole på Tangvall.
Gruppeleder for Høyre i fylkestinget Sally Vennesland sa til de fremmøtte lokalpolitikerne at hun har stor respekt for innspillene som kommer frem gjennom høringen som nå starter og at fylkespartiet så langt er helt åpne med hensyn til hvilket alternativ de vil støtte når saken kommer til behandling i Fylkestinget i desember.
Vil kjempe for Tangvall.
- Vi ser at det er mange aspekter i denne saken og er langt fra sikre på at en sentralisering av skolene vil være positivt. Lokalpolitikerne fra Søgne og Songdalen tar sikte på å komme med et felles innspill i løpet av høringen, sier ordfører i Søgne Åse Severinsen til N247.

Lokalpolitikerne uttrykte skepsis til en del av konklusjonene i utredningen som ligger til grunn for Fylkesrådmannens forslag. Dette gjelder både kostnader til transport som er anslått å ville øke med 3-4 millioner og elevenes preferanser for skolevalg ettersom videregående skole i Søgne tidligere ikke har vært et reellt alternativ for de fleste.
- Det beste vi kan gjøre er å få til en videregående skole i Søgne som er så attraktiv at flest mulig elever har denne som sitt førstevalg og ikke se på oss selv som et B-lag. Vi skal gjøre alt vi kan for å få en ny flott skole på Tangvall, sa høyrepolitiker Tom Løchen til N247 mandag kveld.
Sist oppdatert 25.08.2014 klokken 23.12 av Nicolai Prebensen
Leder av Søgne Høyre Trond Reitan hadde invitert Fylkesordfører Terje Damman til Søgne mandag kveld. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS