Prøving av brannslange er alltid et populært innslag under brannvesenets Åpen dag-arrangement.

Åpen brannstasjon lørdag 23. september

Publisert
Stasjonssjef ved KBR Søgne og Songdalen inviterer sammen med resten av brannmannskapene på Salemsveien, til ny Åpen dag på stasjonen.

Nok en gang åpner KBR Søgne og Songdalen brannstasjonen for unge og eldre til en hyggelig dag på Salemsveien i Søgne.

– Vi åpner opp stasjonen klokken 11.00 og holder på til rundt 14.00, sier stasjonssjef Jarle Danielsen til N247 fredag.

Åpen stasjon gir alle som ønsker en anledning til å se og lære litt mer om brannfolkenes arbeid og utstyr. Spesielt er det fokus på de unge. Arrangementet har etter hvert blitt en tradisjon før pandemien satte en effektiv stopper for familiedagen i 2020 og 2021.

– Brannbil skal demonstrere vannkanonen, barn får prøve brannslangene, og vi skal kjøre en del demonstrasjoner, blant annet brann i frityrgryte og frigjøring av personer som er fastklemte i bil. I tillegg skal brannfolkene selge pølser, brus, kaffe og kaker hvor overskuddet går til inntekt for klubbkassa, fortsetter han.

Frityrgryte i brann er et spektakulært syn så lenge det foregår i kontrollerte former.

Bjørnis

I tillegg kommer Bjørnis på besøk. Brannbamsen Bjørnis gir barn omsorg og trygghet ved brann og andre ulykker, og har gode råd om brannvern til alle.

– Ved tidligere arrangementer har vi hatt over 400 besøkende på stasjonen og vi håper på fullt hus også denne lørdagen. Vi garanterer i alle fall mye moro for alle de tre timene vi holder på, avslutter stasjonssjefen.

Powered by Labrador CMS