MYSAs venner Søgne er på besøk i Mathare i Kenya. Der besøker de MYSAs organisasjon i landet.

Leserbrev fra Nairobi, Kenya

Publisert
Thea Viktoria Engebu på det MYSA-støttede barnehjemmet i Nairobi.

Mysa Søgne samarbeider godt med Søgne Fotballklubb og MYSAs venner har organisert tur til Kenya denne påsken.

En gruppe på nesten 30 personer er nå på reise.

Vi er på plass og besøker MYSA og treffer mange som har vært i Søgne tidligere. Mange familier som er på tur har vært vertsfamilier for MYSA-spillerne når de kommer til Søgne. Utrolig viktig jobb dere gjør.

Om du ikke kjenner til MYSA så er det en veldedig organisasjon som jobber for å gi barn og ungdom en bedre hverdag i slummen i Mathare i Nairobi i Kenya. (Se fakta nederst i artikkelen).

Fattigdom og elendighet

Fredag har alle hatt en tur gjennom slummen i Mathare. Her bor det over en halv million mennesker. Antakelig en plass mellom 600.000 - 700.000 mennesker. For et syn og for et inntrykk dette gir. Når en går gjennom her og ser dette så gir det et perspektiv som en ikke forstår før en er der selv. Du hører om fattigdom og elendighet. Helt forferdelig og se.

Bildet er fra slummen i Mathare.

Men i slummen så ser du bare smil og kjærlighet fra barna. Vinker og smiler til deg. Barna har det tøft, men likevel er smilet der.

Vi besøkte også et barnehjem som støttes av MYSA. Rundt 120 barn bor der. De har en trygg plass midt i slummen, men ikke store fasiliteter. Men det viktigste av alt, en trygg plass.

Mysa har også et bibliotek i slummen. Her kan barna komme og lese og føle mestring og trygghet.

Etter barnehjemsbesøket besøkte vi MYSAs hovedkvarter. Full omvisning på området. Utrolig proft opplegg.

Lille Søgne Fotballklubb med cirka 40 lag og MYSA har rundt 1.600 lag ble vi fortalt.

Fotballkamp hører med. Laget låner tospillere fra Søgne som spiller i Gimletroll drakter. Den må svi litt. Nicklas og Markus fra Søgne er med og spiller. Dette er laget som var i Søgne sommeren 2023.

Et lite ønske til alle i Norge. Sett pris på det vi har hjemme i Norge. Ja det finnes fattigdom også i Norge. Men her får du ikke hjelp. Ikke meningen og sette opp ting mot Norge og Kenya. Men dette var ille og se.

Mye kriminalitet er det her. Vi får ikke lov til å gå alene ute på kvelden. Eller for å si det slik: Du går ikke ut av hotellet sitt område. Vi bor rett ved slummen.

Fakta om MYSAs venner:

  • MYSAs Venner i Norge skal arbeide for å støtte Mathare Youth Sport Association i Nairobi, faglig og økonomisk, og ved å bidra til å legge til rette for besøk fra MYSA i Norge.
  • Vi skal arbeide for dette ved å:
  • Være et samlingspunkt, felles organ for alle venner av MYSA i Norge
  • Informere i Norge om MYSA og dens virksomhet
  • Være en kanal for å formidle økonomisk støtte fra venner i Norge til MYSA, og forestå innsamling av penger til MYSA
  • Formidle kontakt mellom MYSA og institusjoner i Norge for gjensidige studiebesøk, studieopphold etc.
  • Legge til rette for og bistå lag og grupper fra MYSA under deres besøk i Norge
  • Støtte opp under Norsk Fotballtrenerforening sitt prosjekt omkring trenerutvikling på MYSA akademiet
  • I tillegg er vår styreleder, Atle Sundelin medlem av MYSA Board of Trustees. Et ulønnet verv. Via dette vervet har vi direkte innsyn og påvirkningsmulighet i MYSAs daglige drift, et verv som gir oss mulighet til å overvåke at midler fra alle bidragsytere benyttes som tiltenkt.
Familien Engebu under reisen til Kenya for å besøke organisasjonen MYSA. Det er MYSAs venner Søgne som arrangerer turen. F.v.: Elin, Gunnar, ukjent, Ingrid, Thea og Benjamin.
Powered by Labrador CMS