338 lag fra 29 klubber deltar i Kiwi Bama cup på Tangvall denne helgen.

– Tett på 3.000 unge spillere på banene i Søgne

Publisert
Alle spillere får medaljer og anledning til å blir tatt bilde av sammen med «den store bøtta» på scenen. Her er det et lag fra Donn som stolt viser frem pokalen.

Cupgeneral Gunnar Engebu er ikke helt sikker, men mener Søgne FK er inne i sitt tiende år som arrangør av den store høstcupen for unge fotballspillere på Tangvall når det lørdag og søndag spilles Kiwi Bama cup på fotballbanene på Tangvall.

– Alle baner er i bruk, og det må til når 338 lag og mer enn 2.900 spillere i alderen 6-12 år skal spille cup. Det merkes rundt på Tangvall at anlsagsvis 5.000 mennesker er innom sentrum i løpet av lørdag og søndag, sier Engebu.

I tillegg til en komite bestående av åtte personer har generalen med seg rundt 125 frivillige til å gjennomføre arrangementet.

– Ett tonn med frukt og 800 liter vaffelrøre til 5-6.000 vafler pluss en haug med smoothie blir servert i løpet av cupen. Her er det bare sunne ting som blir servert, tilføyer Trond Alfredsen.

– Har blitt en vane

– Høstcup har blitt en vane for oss i Søgne FK, sier Trond Alfredsen og Gunnar Engebu.

– 29 klubber fra stort sett hele Agder deltar, og mange av klubbene kommer igjen år etter år. Det betyr vel at vi leverer noe som er populært. For mange blir cupen en fin avslutning på sesongen etter at seriespillet er ferdig. For oss som arrangør har det vel også blitt en vane at vi skal ha denne cupen på høsten, sier Engebu videre.

Med det nye skole- og idrettssenteret på Tangvall har arrangørene også tilgang til Tangvallhallen under den store cuphelgen.

– Søndag ser vi at de fleste holder seg utendørs, men særlig lørdag da vær og vind viste seg fra ulike sider, var hallen et flott supplement som både spillere og alle andre kunne trekke inn i mellom slagene, sier en fornøyd cupgeneral når det to dager lange arrangementet går mot avslutning.

Powered by Labrador CMS