Ultra-dronning Irene B. Arnevik og Ultra-konge Hans Gunnar Omdal med synlige bevis på seier i ultraløpet.

Gøy med Ultraløp

Publisert Sist oppdatert
Kanonen er akkurat avfyrt og ultraløperne haster avgårde.

– Gøy, var den korte tilbakemelding til arrangøren da den tidligere landslagsløperen Hans Gunnar Omdal fra Vennesla gikk helt til topps i herreklassen da Søgne og Songdalen Orienteringsklubb ( SSOK) arrangerte Ultra O-løp i Kjellandsskogen.

I en knalltøff løype på 13 kilometer i luftlinje var det mange løpere som møtte den berømte veggen underveis etter å ha åpnet for hardt i starten. Rutinerte Omdal tok det med ro i starten og etter hvert så løp han seg opp i teten og beholdt ledelsen til mål.

Vinnertiden endte på i overkant av to timer, mens enkelte løpere fikk en lang dag i Kjellandsskogen da de ente på slutt-tider på opp mot 3,5 timer.

I dameklassen ble det seier til Irene B. Ø. Arnevik fra SSOK som dermed kunne tre på seg Ultra Dronning trøya, etter et jevnt godt løp i den ni kilometer lange dameløypa.

I eldste herreklasse, H65 imponerte Reidar Heivoll SSOK med et sterkt løp som ville holdt til tredje plass i klasse H55.

Fellesstart

Kris C. Hagelia fra Vegårshei var første løper i mål.

I dagens løp var det fellesstart for alle klasser, som er en sjeldenhet i O-løp. Som vanlig ble startskuddet utført med en kanon ladet med boller. Selv om løperne er klar over at det kommer et kraftig smell så virket det som mange av løperne skvatt til og satte av sted et altfor høyt åpningstempo i forhold til løypelengden.

Mange løpere fikk virkelig kjenne på syra og flere løpere måtte ha lang tid for seg selv etter målgang før de var klare for å diskutere veivalg og bommer med konkurrentene.

Tradisjon

Dette var første gang SSOK arrangerte Ultra-O-løp. I forhold til tilbakemeldinger fra løperne, etter at de var kommet til hektene, så er ikke klubben fremmed for at dette kan bli et årlig arrangement i fremtiden.

Powered by Labrador CMS