Vinner av langløypa Jonas Munthe mottar gavekort av løpsleder Kristen Ribe.

Knall tøft og kjempe gøy

Synne Fossøy løper inn til seier i dameklassen.

Knall tøft, men kjempegøy var kommentaren fra vinneren av dameklassen Synne Fossøy fra Arendal like etter målgang da Søgne og Songdalen orienteringsklubb arrangerte Ultra O-løp i Kjellandsskogen.

Retro O-løp

Etter at O-sporten de senere årene mer eller mindre har trukket seg ut av skogen og heller tilbyr løp i urbane strøk med korte løyper med masse poster og retningsforandringer er det helt tydelig at mange O-løpere fortsatt setter pris på lange løyper i skogen med flere langstrekk med flere veivalgsmuligheter.

Løypelegger Leiv Terje Arnevik syntes det er artig at det er mange som setter pris på godt gammeldags retro O-løp og at det i årets løp stilte opp langveisfarende løpere fra både Østlandet og Trondheim.

Slo fjorårsvinneren

I dameklassen var det hele tiden jevnt mellom fjorårets vinner Irene B. Arnevik og Synne Fossøy, men mot slutten av løpet fikk Arnevik problemer og til slutt var Fossøy ti minutter foran fjorårets vinner, med sluttiden 2 timer 19 minutter og 31 sekunder. I herrenes lengste løype ble det seirer Danske Jonas Munthe som nå løper for Kristiansand O-klubb. Munthe som gjorde et meget godt løp var hele 27 minutter foran neste mann i mål. I herreklassen over 45 år imponerte arrangørklubbens Ståle Thortveit med klar seir i den 6,4 kilometer lange løypa.

Løypelegger Leiv Terje Arnevik sammen med en fornøyd Ståle Thortveit.

Behov for slike løp

Det er ingen tvil om at mange O-løpere setter pris på lange løp i skogen. Selv om enkelte løpere hadde løpstid på over tre timer, mot normalt 20 – 30 minutter på de ukentlige karusell-løpene så var alle godt fornøyde etter en lang skogstur i Kjellandskogen. Selv om det var litt nedgang i deltaker antallet fra i fjor, som nok skyldes langhelg og konfirmasjon så er det ingen tvil om at O-folket ønsker et slik løp, dermed er det opp til vår lokale O-klubb om de vil la Ultra-løpet bli en tradisjon.

Fjorårsvinner Irene Arnevik fortviler over bommer på slutten av løpet.