E39 Fidjane lørdag ettermiddag.

– Kulda kan gi glatt føre

Publisert

– Kaldt vær kan gi glatt føre på Sørlandet i helga. Selv om vegen tilsynelatende er bar og fin, kan den i virkeligheten være stedvis glattpolert, skriver Statens vegvesen i en pressemelding fredag.

– Reduser hastigheten, oppfordrer fungerende avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Det står videre at på de høytrafikkerte vegene brukes vanligvis salt for å gjenopprette bar veg etter snøvær, men når det blir kaldere enn minus ti grader reduseres effekten av saltet. Med litt vind i tillegg kan en veg som tilsynelatende er fin og bar, i virkeligheten være glattpolert og krevende.

Senk farten

– Min oppfordring inn i helga er derfor å redusere hastigheten for å ta høyde for at kjøreforholdene ikke er slik som de ved første øyekast kan se ut som, sier Hansen.

– Statens vegvesens entreprenører har de siste dagene jobbet med å brøyte så grundig som mulig, for å fjerne løs snø og gi et tørt og stabilt underlag.

– Selv om du sjekker webkamera på forhånd, eller er ute på vegen og ser at vegen tilsynelatende er svart og fin, kan den stedvis være glattpolert og meget krevende, sier Hansen avslutningsvis i meldingen.

Powered by Labrador CMS