- Klart for en ny sesong med turorientering i Søgne og Songdalen

Publisert

Av Frank Solås
For 53. gang tilbyr Søgne og Songdalen orienteringsklubb ( SSOK) turorienteringstilbud til alle som ønsker det. I årets sesong som starter 1. juledag 2021 og avsluttes 18. september 2022  vil det være ute 60 «vanlige» poster, tre topper samt en post på Kristiansands høyeste topp: Havsåsknuten (414 moh) som ligger i Finsland. 
Fem forskjellige kart/områder
Postene er plassert ut på kartene Solås/Årstøl, Lohneheia, Åros, Spjotheia og Havsåsknuten. De fire førstnevnte områdene dekkes av orienteringskart, mens turen til Havsåsknuten tilbys på turkart. Sesongens nyhet er at det er lagt ut 15 poster pluss topp-post i området rundt Spjotheia. Det er første gang det tilbys turorientering i dette området, et nytt kart i målestokk 1:10.000. 
På dette kartet har arrangøren valgt å ha poster på en del spesielle detaljer. Her nevnes spesielt offersteinen, treriksrøysa, tidligere grensepunkt mellom Marnardal, Songdalen og Søgne, som i dag er et sted på grensa mellom Lindesnes og Kristiansand kommune. I tillegg vil det være utplassert en post ved en jettegryte, som for de fleste er ukjent. Turen til Havsåsknuten er cirka seks kilometer tur/retur. Denne posten gir hele seks poeng, mens de vanlige postene gir ett poeng. Tar man alle postene oppnås det 75 poeng.
Salgsstart med premiering
Lørdag 4. desember starter det offisielle salget av turorienteringskonvoluttene. 
- Vi har i år valgt å ha et samarbeid med Intersport på Tangvall, hvor vi markerer starten på en ny sesong med stand i butikken. Denne markeringen blir lørdag 4. desember, hvor representanter fra SSOK vil være til sted med kart og kompasstips. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Morten Langenes er klar for salg av turorienteringskonvolutter. (Foto: Frank Solås).
I tillegg vil alle som kjøper konvolutt denne dagen være med i trekningen av flere gavekort og et kompass. 
- En turorienteringskonvolutt må vel være den ultimate julegaven, hvor man allerede første juledag får muligheten til å trimme vekk julematen, forteller turorienterings-general, Else-Margrethe Bredland.
Enny Karin Vindheim og Kai Tobiassen sørger for at alt materiale kommer med i posene. (Foto: Frank Solås)
Jettegryta på Spjotheia-kartet er verd et besøk. (Foto: Frank Solås)
Powered by Labrador CMS