Klart politisk flertall for ny skole på Tangvall

Publisert

Både Kristelig folkepartis og Høyres fylkestingsgruppe gikk i gruppemøter lørdag inn for ny videregående skole på Tangvall. Dette bekreftes av gruppeleder i Søgne KrF Torfinn Kleivset og ordfører Åse Severinsen lørdag kveld.


I tillegg vil gruppene beholde naturbruklinja i Søgne i en eller en annen form. Dermed er det ingen tvil om at det politiske flertallet i fylket går mot fylkesrådmannens forslag om å legge ned dagens videregående skole i Søgne. Også forslaget om å ikke bygge ny videregående skole på Tangvall faller.

Med Arbeiderpartiets, Kristelig Folkeparti og Høyres stemmer (24 av 35 representanter) i fylkestinget er flertallet overlegent og etter hva N247 kjenner til kan det gå mot et enstemmig vedtak når saken behandles 16. og 17. desember.
Tilbyr praksisplasser
Torfinn Kleivset sier at også Bondelaget nylig kom med et veldig nyttig innspill i saken. 
- Bondelaget tilbyr elevene ved Søgne vgs praktikantplasser i Søgne og Songdalen, noe som jo er veldig viktig for skolen. Jeg fikk også anledning til å fortelle fylkestingsrepresentantene våre at Søgne kommune har satt av 200 millioner kroner til skole i økonomiplanen for 2015-2018, noe som sikkert hjalp godt, slår han fast. 
- Vi må holde på til siste slutt
- Nå går det vår vei, sier ordfører Åse Severinsen til N247 lørdag kveld men legger til at det er viktig å holde på til siste slutt. 
- Jeg er sikker på at de entydige signalene Søgne og Songdalen kommune har gitt fylkespolitkerne gjennom lang tid har mye av æren for at denne saken nå ser ut til å gå Søgnes vei. Begge kommuners lokalpolitikere har sloss for denne saken lenge og da formannskapet i Kristiansand også gikk inn for vårt syn skjønte jeg at dette kunne gå bra. Skal ny skole på Tangvall stoppes nå, må det noe helt nytt inn i saken, sier hun. 
- I dag er en god dag, sier en strålende fornøyd ordfører.
Saken behandles i HKU (Hovedutvalget for kultur og utdanning) førstkommende tirsdag.
Sist oppdatert 16.11.2014 klokken 10.31 av Nicolai Prebensen
Ordfører Åse Severinsen er strålende fornøyd med at alt arbeidet med å få til en ny videregående skole på Tangvall nå ser ut å bære frukter. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Gruppeleder i KrF Søgne sier til N247 at det var en enstemmig fylkestingsgruppe som gikk inn for ny videregående skole på Tangvall i Søgne. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS