Bildet er fra en tidligere konsert i hagen ved Salemsveien i Søgne.

– Måtte plutselig holde konsert

Publisert
Daria Parkhomenko (t.v.) og Irina Bogdanova holder konsert fredag klokken 17.30.

I 13 år har Ole P. Nyquist arrangert gratis klassiske konserter i den store hagen ved Salemsveien i Søgne. Hele 22 artister, som alle lever av musikken i dag, har opptrådd, og alle har i dag et høyt internasjonalt nivå.

I år var det ikke planlagt noen konsert da artistene er svært opptatte med faget sitt.

- Jeg fikk en telefon fra norgesvenn og gjenganger i hagen, Daria Parkhomenko forholdsvis nylig og hun kommer på besøk første uke i august. I år har hun med seg Irina Bogdanova som er en meget habil sopran. Da måtte jeg bare plutselig arrangere konsert likevel, sier Nyquist til N247 onsdag formiddag.

Bogdanova er fast ansatt ved Operaen i Torino, Italia. Parkhomenko har nylig utgitt et album, som blant kritikere er satt på liste sammen med seks andre toppartister hvor blant andre Leif Ove Andsnes står.

Ole P., som han helst vil kalle seg, arrangerer ny konsert i hagen ved Salemsveien i Søgne førstkommende fredag.

– Vi vil få servert piano og sang. Så langt er ikke programmet klart, men musikerne har sendt en lang liste med gode forslag. I avdelingen for sang får vi nok høre både Brahms, Dvorak, Lehar, Strauss, Grieg og flere. Av solo piano er det ønsket herfra å høre noe fra Darias kritikerroste innspilling av Enesco pianostykker. Videre noe Ravel, Racmaninov og selvfølgelig noen Grieg-stykker denne gang. Og jeg forstår at ønskene blir oppfylt, sier Nyquist videre.

– Konserten er flyttet til fredag klokken 17.30 grunnet værmeldingen, og vi ønsker alle velkommen til konsert med noen av de høyest rankede artistene i Europa. Værmeldingen er svært lovende, avslutter han.

Powered by Labrador CMS