Kodeklubbens juleavslutning: - Kan slippe kreativiteten løs

Publisert

- Kode-klubben er et tilbud til barn og ungdom fra 7. klasse til og med 9.klasse. Vi  underviser i programmering i programmeringsspråket Scratch, et grafisk programmeringsspråk utviklet av MIT (Massachusetts Institute of Technology) spesielt tilpasset for, nettopp barn og unge, sier Frank Olav Karlsen
Han forteller videre at det i høst er holdt kurs seks kvelder på Heimklang, alt i regi av Søgne Ungdomslag.
- De unge løser sammen en felles oppgave som jeg har satt sammen, og alle oppgavene har vært slik at deltakerne har laget et nytt spill for hver gang. Vanskelighetsgraden har økt for hver kveld, og vi har blant annet laget labyrintspill, bilspill og en variant av klassiske «Lunar Lander» forteller Karlsen videre. 
Juleavslutning med pizza og godsaker
- Før klubben tok julefri roet vi ned med en avslutning. Her hadde vi en kort presentasjon av hvordan vi kan dele arbeidet vi har gjort med hverandre før vi  avsluttet kvelden med pizza, som Pizzabakeren i Søgne har sponset og brus, pepperkaker og mandariner som Kiwi på Langenes har sponset oss med, sier Karlsen.
Han er allerede godt i gang med å forberede ny kode-klubb for vinteren og våren 2020. Da er det IoT eller Internet of Things, som er hovedtema for sesongen. 
- Oppgaven blir å lage en smart enhet med mikrokontroller, skjerm, sensorer og innebygd webserver. Denne vil fungere som en trådløs værstasjon, som leser temperatur, relativ luftfuktighet, lys, og andre data og presenterer informasjon på egen skjerm og via nett slik at man kan bruke mobiltelefon, PC eller nettbrett til å lese av de samme dataene, forteller Karlsen. 
14-åringen David Alexander er en ivrig kursdeltaker og sier om seg selv at han programmerer ganske raskt. 

- Jeg synes det er gøy å lage egne ting og se at det virker. Her kan vi slippe løs kreativiteten uten å tenke på å følge masse regler. Jeg håper at jeg kan bruke det jeg lærer her videre og har lyst til å programmere store spill, sier 14-åringen som håper han en dag kan tjene penger på det som nå er en morsom hobby. 
- Plass til nye deltakere
Høstens deltakere i kode-klubben har nå hatt anledning til å melde seg på neste semester. Påmelding for de som ikke har vært med i høst er nå åpnet. Påmelding kan finnes på Heimklangs facebookside. Det er kun 16 plasser, og det er «første mann til mølla» som gjelder, så her kan det lønne seg å være rask ute for den som er interessert. Nytt for kommende semester at at dette kurset også er åpent for elever i 10. klasse.
David Alexander liker best å lage spill og håper at han en dag kan tjene penger på spillutvikling. (Foto: Jon Aamodt)
- Neste år er det denne "dingsen" vi skal jobbe med, sier Frank Olav Karlsen. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS