Renseanlegget i Høllen.
Renseanlegget i Høllen.

Skal bruke en milliard på ny vannledning, og 500 millioner kroner på renseanlegg

Publisert
Terje Lilletvedt leder ingeniørvesenet i kommunen.
Terje Lilletvedt leder ingeniørvesenet i kommunen.

Kommunen skal sikre vannforsyningen til Kristiansand og en ny vannledning fra Grimevann i Lillesand vil komme på rundt en milliard kroner. I tillegg må kommunen være med på å bygge et vannverket som skal sørge for sikker vannforsyning til østre deler av kommunen. Denne byggingen hadde i 2018 en prislapp på 220 millioner kroner.

I tillegg skal renseanlegget i Høllen bygges nytt, alternativt legge en avløpsledning fra Høllen til Odderøya renseanlegg. I følge Fædrelandsvennen er anslagene på 500 millioner kroner for nytt anlegg og alternativt 300 millioner for ledning.

Avisen skriver videre at de kommunale avgiftene økte med 1.300 kroner ved årsskiftet. I økonomiplanen for kommende år var det lagt opp til at avgiftene skulle øke med 859 kroner, men på grunn av de store investeringene er det nå klart at disse vil øke mer.

– Vi holder på og regne på dette nå, men det ligger høyere enn vi hadde regnet med på grunn av strømpriser, renter og generell prisstigning, sier leder for ingeniørvesenet Terje Lilletvedt til avisen.

I Kristiansand betaler man i år 12.770 kroner for vann, avløp, renovasjon og feiing. Det er innen vann økningen er størst. Beregningene gjøres med utgangspunkt i en bolig på 120 kvadratmeter.

– Innbyggerne kan også vente seg en økning i renovasjonsgebyret. Hvis Returkraft skal bygge anlegg for CO2-fangst, kan deler av regningen havne hos forbrukerne, skriver fvn.no.

Powered by Labrador CMS