Folkeavstemning uke 4 og 5 i 2024

Publisert Sist oppdatert
Kommunal- og distriktsminister Erling Sande.
Kommunal- og distriktsminister Erling Sande.

I en pressemelding fra Kommunal- og distriktsminister Erling Sande onsdag foreslås det å gjennomføre folkeavstemning om reversering av kommunesammenslåingen i uke 4 og 5 i 2024.

«Samanslåinga med Kristiansand kommune blei gjennomført sjølv om innbyggjarane i Søgne og Songdalen kommunar ikkje ønska det. Regjeringa vil no lytte til desse innbyggjarane i spørsmålet om deling.

Folkerøystingane skal finne sted i veke 4 og 5. Dette legg til rette for eit vedtak om deling før sommaren 2024 og at ei eventuell deling av Kristiansand kommune vil kunne tre i kraft frå 1. januar 2026. Departementet kan med heimel i inndelingslova avgjere at det i så tilfelle skal gjennomførast eit ekstraordinært val til nye kommunestyre samstundes med stortingsvalet hausten 2025», står det i meldingen.

I følge pressemeldingen legges det opp til en digital løsning i folkeavstemningen hvor Valgdirektoratet skal legge til rette for, og ha en viktig rolle i den praktiske gjennomføringen. De som ikke kan eller vil bruke en digital løsning kan gjennomføre avstemningen gjennom brev.

Hele pressemeldingen kan leses her.

Powered by Labrador CMS