«Komponistene» ved Rosseland skole

Publisert

Av Elsa Marit Aandstad Knutsen

Har du noen gang tenkt etter hvilke lyder som kan bli til musikk? En lyd alene gjør kanskje ikke den store forskjellen, men lyd sammen med lyd kan skape noe nytt og magisk! Det er nettopp det 1. klassingene ved Rosseland skole har gjort – de har fanget lyder- og satt det sammen til en komposisjon. Komposisjonen ble sent inn i en konkurranse for «Ung komposisjon» og til «Veslefrikk-prisen» og elevene ventet i spenning.

Svaret kom, og deres komposisjon var blitt lyttet til, og den hadde skapt begeistring! Ikke bare var det en spennende komposisjon, men at den i tillegg var laget av en 1. klasse, ble lagt merke til. 1. klassingenes bidrag var en av fem fra hele Norge som fikk «Veslefikkprisen» for kreativ komposisjon.

Diplom, heder og ære

Utdeling av diplom, heder og ære følger naturlig nok en slik pris, men i tillegg ble det laget en medley med utdrag fra de ulike kreative komposisjonene som ble spilt av symfoniorkesteret i Oslo! Stas! Skikkelig stas!

Om ikke det var nok ble komposisjonen valgt ut i konkurransen «Ung komposisjon», og da var det Kristiansand symfoniorkester som skulle fremføre sin versjon av deres musikalske bidrag. Om de unge komponistene ikke fikk ta turen til Oslo, ble det nå plutselig en ny mulighet: Onsdag 22. mai fikk en gjeng stolte og spente førsteklassinger ta bussen til byen og besøke Kilden på urpremieren. Der fikk de høre komposisjonen de hadde laget på en annerledes måte med Kristiansand symfoniorkester.

Stolte?

Så er kanskje en lyd ikke bare en lyd, men noe som kan bli til noe større, noe magisk og flott. Om barna var stolte? Selvsagt! Om lærer Gunhild S. Jahr var stolt? Selvfølgelig! Og rektor Tim Kelly – ja, han kan klø seg i skjegget, smile og la seg begeistre over sine ansatte og en gjeng kreative, sprudlende, komponerende og musiske barn! Gratulerer med flott innsats!

Powered by Labrador CMS