Medlemmene i Pizzeriaband. Fra venstre: Lennart Magnussen, Pål Gundersen, Karin Bjørndal, Tor Erik Tobiassen, Jarl Abrahamsen, Maurico Gajardo Lopez og Frode Andersen.

Klart for «Høyfjellet Live 2023»

Publisert Sist oppdatert
Det var fin stemning da mørket senket seg over Høyfjellet under fjorårets konsert.

– Rundt 200 publikummere møtte opp på vår aller første konsert på Høyfjellet i fjor. I år får vi med oss kjente «Kortreist Økumenisk Bluegrassband» på scenen. Det øker interessen, og vi har tillatte 500 armbånd å selge.

To konserter

Det er Pål Gundersen i Flekkerøy-bandet «Pizzeriaband» som sier dette til N247 onsdag. Førstkommende lørdag trommer de sammen til en ny konsert. Fjorårets arrangement ga mersmak.

– Vi koste oss på scenen, og det gjorde publikummere på den lange gressplenen foran den gamle befalsmessen også. Da var det bare å gyve på an i år igjen, sier Pål Gundersen.

Det lokale bandet startet opp i 2020, og de første opptredende handlet om hagekonserter. Først i fjor slo de litt hardere til på slagverket.

– Det ble først en konsert ute i Grunnevoll. Så ble det «Høyfjellet Live 2022», og vi var jo spente på mottakelsen før vi satte i gang, sier Pål Gundersen som er veldig glad for å få med seg «Kortreist Økumenisk Bluesgrassband» til lørdag.

– Gleder oss

– Vi gleder oss, sier Harald Haraldsen, en av krumtappene i det store bandet, hvor navnebror Harald Eikeland er kapellmester.

De har holdt på i rundt 10 år, og medlemmene kommer både fra Flekkerøy, Søgne, Langenes, Sentrum og Vennesla.

Av instrumenter kan de by på så mangt. Som trekkspill, trommer, piano, gitarer, banjo, mandolin samt vokalister. De er mye rundt og spiller, og senest i høst underholdt de mange hundre mannfolk under det populære «Mannsmøte». De har også spilt på Kafé Geitodden.

Kortreist Økumenisk Bluegrass Band.

– Det er jo et «kortreist» band, og det er jo ingen regel uten unntak, så vi har også spilt i indre Agder, sier Harald, som foruten å underholde med trekkspillet er en ivrig hobbyfisker, samt at han brenner for golfsporten hvor han er ansatt i Norges Golfforbund.

Publikum som tar turen til Høyfjellet lørdag, vil få høre veldig varierte melodier. Til alt fra musikere som Bob Dylan, Bruce Springsteen, Henning Kvitnes og Trygve Bjerkheim.

– Det handler om både glade og triste melodier. Og vi åpner opp for fellessang og trampetakt. Det løfter stemningen, avslutter Harald Haraldsen.

Tidlig ute

– I fjor var vi som sagt alene på scenen, sier Pål Gundersen i «Pizzeriaband».

Han oppfordrer publikum til følgende.

– Jeg vet at «Kortreist Økumenisk Bluesgrassband» er populære og trekker mye folk. Vi har 500 lovlig tillatte armbånd som vi kan selge, og siden det er meldt greit vær blir det nok flere folk i år. Så vil jeg anbefale folk om å være ute i god tid for å få en god plass. Det er jo en lang plen, men jo tidligere folk kommer, jo nærmere scene kommer de. Vi åpner det hele klokken 18.00, avslutter Gundersen.

Powered by Labrador CMS