Kontraktene for skolesenteret undertegnet fredag: Slik blir de nye skolene

Publisert

Fredag formiddag ble kontraktene til det nye skolesenteret på Tangvall mellom kommunen, Agder fylkeskommune og entreprenør BRG undertegnet. Kontraktsummen er på i alt 648 millioner kroner. Fordelingen mellom kommunen og fylkeskommunen er på henholdsvis 286 og 362 millioner kroner. Hele prosjektet har en total kostnadsramme på 913 millioner kroner.


I følge fremdriftsplanen skal idrettsbygget og ungdomsskolen være klar for overtakelse i desember 2022. Den videregående skolen skal overtas i juni 2023. Dagens elever skal ha undervisning på eksisterende skole frem til den nye ungdomsskolen er ferdig.
- Vi må ta gymsalen og det tilliggende håndverksbygget noe tidligere, men selve undervisningsrommene består inntil elevene kan spasere over i en splitter ny skole, sa prosjektleder Eivind Eikeland i WSP.
Han fikk også æren av å dele bløtkaka som var innhentet for anledningen.
- Unikt
- Tangvall skolesenter er et unikt samarbeid mellom fylkeskommunen og Kristiansand kommune. Sammen skal vi nå realisere et anlegg som er kostnadseffektivt, har høye miljøambisjoner og med gode arealer for undervisning, idrett og fritidsaktiviteter. Skolesenteret er ikke bare et byggeprosjekt, men også et stedsutviklingsprosjekt. Det vil skape liv og aktivitet som vil bidra til å styrke Tangvall som et attraktivt senter i kommunen. Det skal blant annet settes opp 3.000 solcellepaneler på taket av den nye skolen, og da snakker vi om 5.000 kvadratmeter, sa Erik Sandsmark, prosjektsjef i by- og stedsutvkling i kommunen. 

Han har ledet en felles styringsgruppe etablert av de to byggherrene Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Prosjektleder for nytt skolesenter på Tangval, Eivind Eikeland i WSP deler opp «kontraktskaka», mens Erik Sandsmark i Kristiansand kommune, daglig leder i BRG, Gunnar Thompson og Roald Torkelsen i Agder fylkeskommune følger med. (Foto: Nicolai Prebensen).
Fundament
Også daglig leder Gunnar Thompson i BRG var storfornøyd med å ha fått tildelt prosjektet og sa at denne jobben er et fundament i bedriftens drift de neste årene.
- Da det begynte å skrante litt i vår da pandemien slo til, kom dette prosjektet på bordet. Vi hev oss på og kom heldigvis best ut, sa han etter at alle papirene var underskrevet.
I Nett TV-vinduet over ser du Filter arkitekts animasjon av skoleprosjektet.
Detaljert fremdriftsplan

Igangsettelse på byggeplassen:
Uke 38 2020

Kjeller/idrettsbygg:
Oppstart råbygg kjeller: oktober 2020
Oppstart råbygg idrettshall: januar 2021
Oppstart innredningsarbeider idrettshall: juni 2021
Overtakelse Idrettsbygget: 15.12.2022

Ungdomsskole:
Oppstart råbygg US: januar 2021
Oppstart innredningsarbeider US: september 2021
Overtakelse Ungdomsskolen med tilhørende utomhusarealer: 15.12.2022

Videregående skole:
Oppstart råbygg VGS: mai 2021
Oppstart innredningsarbeider VGS: februar 2022
Overtakelse Videregående skole inkludert resterende utomhusarealer: 15.06.2023

Riving:
Riving av gymsal utføres tentativt november 2020.
Riving av kunst- og håndverks-bygget rives cirka påske 2021.
Riving av resterende deler av dagens skole (administrasjon og klasserom) januar 2023.
Sist oppdatert 11.09.2020 klokken 17:27 av Nicolai Prebensen
Eiendomssjef Hans-Christian Gram i Kristiansand kommune og daglig leder i BRG, Gunnar Thompson etter kontraktunderskrivelsen fredag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Kommune og fylkeskommune med felles byggeprosjekt: T.v. prosjektsjef i by- og stedsutvkiling Erik Sandsmark i Kristiansand kommune og seksjonsleder utbygging eiendom, Roald Torkelsen i Agder fylkeskommune. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS