Tidligere i denne uken var det øvelse inne i ungdomsskolens aula. Her var det en blanding av veteraner og musikanter i dagens skolekorps. Til høyre på bildet står Kristine A. Rivenes
Tidligere i denne uken var det øvelse inne i ungdomsskolens aula. Her var det en blanding av veteraner og musikanter i dagens skolekorps. Til høyre på bildet står Kristine A. Rivenes

Trommer sammen veteraner og skolekorpset til 17. mai-toget

Publisert Sist oppdatert

- Vi er kun åtte jenter og gutter som danner grunnstammen i Flekkerøy skolekorps i dag. For at vi i det hele tatt skal være med og igjen bli et flott innslag i 17. mai-toget og på konserten i hallen i etterkant, må vi ha hjelp av musikkveteranene på øya.

På skolen

Det er leder Anne Rui Lindevik som sier dette til N247. På øvelsene og i innspurten til den store dagen i mai måned, har de øvd både inne i ungdomsskolens aula, og de har vært ute og spilt og marsjert på asfalten i området rundt.

I fjor satset musikkorpset på Flekkerøy litt ekstra. Det ble handlet inn instrumenter for over 300.000 kroner, og det ble gjort klart for «Korps i skole» for elever som går i fjerde klasse. Det samme vil skje når nye elever dukker opp igjen på dette trinnet når skolen starter opp i august igjen.

- Vi måtte finne på noe for å få med oss flere elever. Kort og greit for å sikre oss rekruttering. Ni av elevene ble med oss videre etter opplevelsene de har hatt med de forskjellige instrumentene i dette skoleåret, sier Anne Rui Lindevik.

20 veteraner

Flekkerøy fikk sitt første musikkorps i 1949. Det ble hetende «Guttemusikken». I mange, mange år har det vært innslag av to korps i 17. mai-togene. Ett skolekorps og ett veterankorps. I år må altså hovedkorpset ha hjelp av veteranene for å kunne delta.

- Nå får vi ta det som det er per i dag. Slik er dessverre ståa her ute. Vi har som sagt åtte jenter og gutter mellom 10 og 16 år som danner hovedstammen i korpset. I tillegg har vi noen juniorer i alderen 9-10 år. De er ikke helt klare ennå for å spille selvstendig i hovedkorpset. For at disse barna skal få oppleve mestring i samspill, får vi veldig god hjelp fra noen av veteranene. Det setter vi umåtelig stor pris på, sier lederen og fortsetter:

Være med

- De yngste skal selvfølgelig få gleden av å være med i 17. maitoget. I tillegg har vi øvd inn to marsjer som de blir med på. Så dette skal bli så fint som tenkes kan. I tillegg skal de få delta på konserten inne i Flekkerøyhallen etter skoletoget. Vi må legge alt til rette for både nykommerne og de få musikantene vi har fra før av. Med «Korps i skole» er vi for fullt i gang med rekrutteringen av musikanter på Flekkerøy. For all del. De trenger ikke å gå på det fjerde trinnet for å starte opp. Vi tar med glede også i mot elever fra ungdomskolen, avslutter Anne Rui Lindevik.

Powered by Labrador CMS