Geir O. Wehus er distriktsleder i kreftforeningen i Agder.
Geir O. Wehus er distriktsleder i kreftforeningen i Agder.

– Løp og bidra til viktig forskning

Publisert Sist oppdatert
Fredag starter Ella Berge nok en gang å henge opp rosa BHer ved gården på Sebbetåa i Søgne.
Fredag starter Ella Berge nok en gang å henge opp rosa BHer ved gården på Sebbetåa i Søgne.

– I oktober inviteres nordmenn til å vise solidaritet til brystkreftrammede og støtte forskning ved å delta i Rosa sløyfe-løpet. I fjor ble det rekord, da 17.000 mennesker over hele landet deltok, skriver Kreftforeningen i en pressemelding torsdag.

Lørdag 7. oktober braker det løs i Kristiansand, med start og mål ved Aquarama på Tangen. Løypa følger kysten og opp elva i ytterkanten av Kvadraturen, og tilbake igjen.

- Det var et helt eventyrlig engasjement i fjor. Nå har vi troen på at vi blir en enda større gjeng som løper sammen for å vise brystkreftrammede at de ikke står alene, sier distriktsleder Geir O. Wehus i Kreftforeningen og leder av Brystkreftforeningen Agder, Johanne S. Fredriksen.

Pengene går til forskning

Dette er åttende året Kreftforeningen og Brystkreftforeningen arrangerer løpet. På denne tiden har arrangementet samlet inn 14 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.

– Forskning nytter, og i dag overlever ni av ti som får diagnosen brystkreft. Samtidig er det viktig å huske på at selv om mange blir kreftfrie, blir de ikke nødvendigvis friske. Mange lever med senskader, og noen får tilbakefall. Mer forskning vil bidra til bedre behandling, at de som rammes lever lenger og med bedre livskvalitet, sier Wehus og Fredriksen.

Rosa sløyfe-løpet arrangeres i seks norske byer: Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand og Oslo. I tillegg arrangeres det lokale ildsjelløp flere steder, blant annet i Mandal 14. oktober.

– Ved å delta er du med på å gjøre en forskjell, sier Wehus og Fredriksen.

I tillegg til arrangementene i byene, er det også et virtuelt alternativ hvor deltakerne registrerer seg på internett.

Powered by Labrador CMS