Søgne hovedkirke.
Søgne hovedkirke.

– Aldri vært enklere å stemme i kirkevalget

Publisert

– For første gang er det mulig å stemme digitalt i kirkevalget. Allerede nå har like mange forhåndsstemt digitalt, som ved forrige valg, skriver Den Norske Kirke i en pressemelding tirsdag.

Hvem som skal styre Den norske kirke avgjøres 11. september. I kirkevalget velges hvem som skal sitte i de ledende rådene lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Med digital forhåndsstemming har det aldri vært enklere å stemme i kirkevalget, sier kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen.

Han sier videre at kirken er viktig for mange, og dette er medlemmenes mulighet til å påvirke hvilken kirke de vil ha.

Like mange forhåndsstemmer som i 2019

Mer enn 36.000 har allerede logget inn på kirkevalget.no og avgitt sin stemme digitalt. Det er like mange som forhåndsstemte i valget for fire år siden.

I tillegg til de som har forhåndsstemt digitalt, er det mange som stemmer fysisk: Både på forhånd på kirkekontoret, eller på selve valgdagen 11. september.

Bruk stemmeretten

Det er mulig å forhåndsstemme digitalt frem til 6. september kl 15.00.

– På valgdagen 11. september er det mulig å stemme i rundt 2.700 valglokaler - samtidig og i nærheten av der du stemmer i det offentlige valget, sier Vad Nilsen.

Kirkerådsdirektøren oppfordrer alle som er medlem i Den norske kirke til å stemme å bruke stemmeretten til å si hva som er viktig for deg.

Hvordan stemme digitalt?

Gå til kirkevalget.no og bli kjent med kandidatene og listene: I menighetsrådet skal det velges hvem som skal lede kirken lokalt der du bor. Her det en liste med lokale navn. På kirkevalget.no kan du finne ditt sokn og hvem du kan stemme på.

Her finner du kandidatene i Agder.

I bispedømmerådet skal du stemme på hvem som skal lede kirken regionalt og nasjonalt gjennom Kirkemøtet. Her er det inntil fire lister å velge mellom. Se oversikt over kandidatene i bispedømmet på kirkevalget.no og les mer om de ulike listene på deres nettsider: bonnelista.no, frimodigkirke.no, nominasjonskomiteen.no og apenfolkekirke.org.

Trykk på «Stem her» på kirkevalget.no for å åpne det digitale stemmesystemet. Logg inn med BankID og velg hvilke lister og kandidater du vil stemme på. Du kan gjøre endringer på stemmeseddelen på samme måte som ved fysisk stemming.

Ta kontakt med velgerhjelpen hvis du lurer på noe! Alle hverdager kl. 10.00-18.00 og søndager kl. 12.00-14.00 kan du ringe telefon 23 08 10 01 for å få veiledning og hjelp.

Powered by Labrador CMS