Kristiansand kommunes Miljøpris til Søgne Dykkerklubb

Publisert

- Dette var utrolig gøy, sa Svein Ove Aanesland på vegne av Søgne Dykkerklubb etter at de hadde mottatt Kristiansand kommunes Miljøpris på Christianholm Festning mandag kveld.
- Helt fortjent
- Vi fikk inn 11 forslag i forkant, men en enstemmig jury falt ned på det fantastiske arbeidet dykkerklubben i Søgne har lagt ned ute i den store skjærgården vår, sa juryleder Ole Magne Omland som også er leder for By og stedsutviklingsutvalget i Kristiansand kommune. 
Om prisen sa jurylederen at Kristiansand kommune opprettet Miljøprisen i 2013, og den deles ut til personer, lag eller virksomheter som har vist innsats og nytenking i klima- og miljøarbeidet. Prisen består av en plakett, et beløp på 50.000 kroner, og ikke minst annerkjennelse og takknemmelighet fra innbyggerne i Kristiansand. 
Han la til at i  vurderingen av hvem som skal få Miljøprisen, legger juryen vekt på:
  • Omstilling til grønn økonomi og flere miljøvennlige arbeidsplasser.
  • Miljøvennlig produksjonsprosess og produktutvikling.
  • Styrke Kristiansands omdømme som miljøby.
  • Miljøriktig forbruk, innkjøp og håndtering av avfall.
  • Miljøvennlig logistikk og transport.
  • Miljøvennlig materialbruk og bygging.
  • Redusert energiforbruk.
  • Øke befolkningens kunnskap og holdninger.
På vegne av juryen takket Omdal alle som har foreslått gode grønne kandidater og fremhevet at blant mange kandidater som utmerket seg var det er vanskelig å velge. Likevel har juryen samlet seg enstemmig om den kandidaten som får Miljøprisen for 2022. 
Hentet opp19.5 tonn 
Blant momentene juryen trakk frem om Søgne dykkerklubb kan nevnes at de gjør en stor innsats med miljørydding og et stort løft for hele Kristiansand. De er ledende i landet innen sitt område av miljørydding og bidrar til å rydde opp etter folk som har kastet fra seg store ting og etterlatte redskaper. Klubben jobber forebyggende mot forsøpling og spøkelsesredskaper, for barn, unge og voksne og er et forbilde i samarbeid med andre både på Agder og nasjonalt. I 2021 tok klubben opp 19,5 tonn med redskaper og søppel som bildekk, batterier, båtmotorer, gressklippere, brune- og hvitevarer, markiser, motorsykler og båtvrak.
- Nå er det 100 medlemmer i klubben vår som smiler litt ekstra i kveld. Igjen, dette var utrolig morsomt. Vi startet vel opp for fullt i 2015, og vi har hatt enormt med turer ut på sjøen. Vi har fått miljøpris i Søgne tidligere, samt en fylkesmiljøpris og mange påskjønnelser, sier Aanesland, glad og fornøyd med miljøprisen, blomsterbuketten og en sjekk pålydende 50.000 kroner.
Helt på tampen
- Få nå med skipperne og båteiere, de er uunnværlig opp i alt dette, sier Svein Ove Aanesland til N247, og sender stafettpinnen over til Thomas Aanundsen fra Flekkerøy.
- Jeg ble medlem i Søgne Dykkerklubb for to år siden. Jeg og Øyvind Mossestad koser oss veldig i deres selskap der ute på sjøen, sier en smilende Flekkerøyværing.
Sist oppdatert 31.05.2022 klokken 07:02 av Nicolai Prebensen
Det krydde av folk på Festningen under åpningen av Miljøuka mandag. (Foto: Arild Hansen)
Noen av mange aktive ryddere i skjærgården over hele Sørlandet. F.v.: Anton Amundsen, båtfører Trond-Jarle Repvik, dykkerne Karl Klungland, Siri-Lill Kristoffersen, Alex Schmitz og Jan Kristoffersen.  (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS