Søndag kom denne blide gjengen fra Randesund på besøk til Flekkerøy.

Celebert besøk til Flekkerøy Historielag

Publisert
Ingvard Eftevaag, som kommer fra Eftevåg, har vært med i Randesund Historielag i mange år.

- Dette ser vi frem til. Selv har jeg aldri vært inne på det nye museet til Flekkerøy historielag, og det er mange her som også gleder seg, sier Ingvard Eftevaag til N247 søndag.

I mange år

Den blide historikeren fra andre siden av byfjorden har vært med i Randesund historielag i veldig mange år. Hva han ikke vet, i hvert fall om gamle Randesund, er knapt verd å vite. Bare for å nevne en liten detalj for de nye generasjoner; Hånes for eksempel, det hører til Randesund. Så den store bydelen øst for gamle E18, teller mer enn som så. Bare i løpet av de siste årene er det blitt mye større der ute, med det enda flere innbyggere. På Strømmetunet er det bygd mye. Det samme på Dvergsnes. Nå bygges det også veldig på Benestad og på Sukkevann. Sikkert enkelte andre steder også. Kringsjå skole er jo den eldste av skolene der ute. Nå har den fått et helt nytt ansikt, med idrettshall og de fleste fasiliteter.

Veldig fin

Historielaget på Flekkerøy startet opp tidlig på 1990-tallet. Tidligere holdt hus både i kjellerlokalene på Bo- og Servicesenteret, og oppe på Høyfjellet.

For noen få år tilbake brettet en god gjeng opp ermene, og satte i gang arbeidet med et helt nytt museum ute i Lindebøskauen. Der har de søndagskafe, de har et prima selskapslokale med et flott nymoderne kjøkken. Dette blir leid ut til de som måtte ønske det. På loftet, og ikke minst nede i underetasjen «kryr» det av minner fra gamle Flekkerøy. Og selvfølgelig mye om havet rundt øya som ligger der ute ytterst i havkjeften utenfor Kristiansand.

Powered by Labrador CMS