Reidun Haaland Knudsen har nettopp mottatt pins produsert i sølv og med motiv fra «Sol» i samarbeid med kunstner Christian Sunde.

– Unikt for Søgne

Publisert

– Jeg har tenkt lenge på å få laget en suvenir som kan relateres til Søgne, noe som er aktuelt for oss som bor her og er glade i bygda vår, men også som er aktuelt som suvenir for folk som besøker Søgne og vil ha med noe tilbake, sier innehaver av Gaven gull og sølv, Reidun Haaland Knudsen til N247.

Da har hun nettopp mottatt og pakket opp en forsendelse med nyheten som hun har fått laget i samarbeid med kunstneren Christian Sunde

«Sol»

17. mai-sløyfer med sølvsmykker med motiv fra kunstverket «Sol».

Det er Sunde som har laget skulpturen «Sol», og det er dette kunstverket hun nå har fått lisens til å benytte som modell på pins som nå er i salg sammen med sløyfer til 17. mai.

– Jeg tenkte at dette er et motiv som alle kjenner til og som samtidig er unikt for Søgne. Akkurat som Bergen har Bryggen og andre byer og tettsteder har motiv som er unike og knyttet til stedet, er Sol et kunstverk som er unikt for bygda vi er glade i, utdyper hun og legger til at det jevnlig er etterspørsel om suvenirer som kan relateres til Søgne.

Lokalhistoriker Jostein Andreassen under avdukingen av Sol i rundkjøringen ved Tangvall i det som den gang var E39.

Med lisens fra kunstneren har Knudsen nå fått produser pins i sølv. Med nasjonaldagen like rundt hjørnet selges denne nå sammen med sløyfer til 17. mai, men hun legger til at pinsen også vil være tilgjengelig som et smykke som kan bæres i andre sammenhenger enn akkurat nå i mai.

Det er virksomheten Gaven gull og sølv som har fått lisens til å produsere og omsette sølvsmykket med motiv fra «Sol» av kunstneren Christians Sunde.

– Vi tenker dette er et motiv som passer godt som suvenir og som et minne fra Søgne, og det er både gøy og fint at vi har fått tillatelse til å produsere dette smykket i sølv, sier Reidun Haaland Knudsen.

Powered by Labrador CMS