- Fantastisk å endelig være i gang, sier Per Try på Stauslandstunet til N247 lørdag ettermiddag.

– Vi har 20 dager å ta igjen

Publisert Sist oppdatert
Settepotetene er endelig der de skal være, i god Søgne-jord.

- I fjor satte vi potetene rundt 20. mars, i år er vi tett på 20 dager senere så vi har mange dager å «ta igjen» selv om det er noen dager siden vi startet opp. Når vi kan starte høstingen er selvsagt helt avhengig av været og temperaturene fremover, sier bonde Per Try på Stauslandstunet i Søgne lørdag ettermiddag.

Noen jordbærplanter er også plantet og lever et godt liv under «dyna» familien har pakket dem inn i, på grunn av det kjølige været.

Ikke farlig før blomstring: – For jordbærplantenes del er ikke frost farlig før blomstring. Kommer det kalde netter da, er situasjonen noe verre, sier Try som vet hvordan han skal takle også det i tilfelle frosten kommer tilbake.

I alt skal bonden sette rundt 250-300 mål med poteter i tillegg til mange jordbærplanter, forskjellige kålsorter og salater, det sistnevnte til vippsebua på gården som i fjor viste seg å bli et populært tilbud.

Noen av disse grønnsakene er allerede i jorda utendørs og noen står under tak på gården. I tillegg til jordene på Stauslandstunet har Try jord i Mandal, på Tangvall og i Greipstad samt flere jorder i nærheten av gården.

– Fantastisk: – Det er fantastisk å være i gang. En lang vinter er forhåpentligvis over for denne gangen, og nå vil det gå slag i slag frem til sommeren er over, fortsetter han.

Bodil, Marius (i traktoren) og Eirik Try med flere, var lørdag i gang på jordene på Stauslandstunet i Søgne.

I den andre enden av gården var flere familiemedlemmer i gang med gårdsarbeidet og arbeidet lørdag bestod i å pakke inn plantene med adskillige meter duk for beskyttelse mot været.

Også Helge Pettersen har startet arbeidet på jordet langs Hølleveien, så dermed kan vi vel slå fast at våren er på gang.

Powered by Labrador CMS