– Et spennende kunstprosjekt for barn og voksne

Publisert Sist oppdatert
Verftet i Ny-Hellesund.

– Torsdag denne uka flyttes skulpturen kalt «Color Bath» fra torvet i Kristiansand til Ny-Hellesund i Søgne. Skulpturen er tenkt plassert på brygga mellom restauranten og leilighetene på Verftet i Ny-Hellesund. Plasseringen vil være godt synlig både fra sjøen og på land, sier Eva M. Bentsen til N247.

Utstillingen i Søgne-skjærgården er kommet til gjennom et samarbeid mellom Agder XR som er et kompetansenettverk for XR-teknologi, Verftet og Eva Bentsen ArtConsulting.

– Vi vil presentere en helt unik mulighet for Søgnes innbyggere og sommerturistene til å ta del i et fantastisk kunstverk.

– I dette rommet omfavnes man av et fantastisk lys og fargespill på grunn av skulpturens glassfarger og konstruksjon.

– Det er kunstneren Mike Stokka-Troxel som har laget skulpturen som han kaller «Color Bath». Han jobber også som kunstnerisk ansvarlig på Kildens verksted, men skulpturen er hans verk og hans eierskap, utdyper Bentsen.

Lys og fargespill

Om skulpturen forteller Bentsen at denne er 200x200 cm og 300 cm høy. Det skal være plass til åtte personer på innsiden.

Skulpturen gir ikke bare en illusjon om høytid, den er høytid i seg selv, sier Bentsen videre.

Utstillingen nå i sommer kommer i etterkant av en større konferanse som ble arrangert i mars og som er tenkt å være opptakt til en lysfestival i Kristiansand i 2024.

– Vi ønsker både å promotere den kommende lysfestivalen og håper også utstillingen kan være en forsmak på en tanke vi har om å lage en virtuell kunststi i Ny-Hellesund. Utstillingen i Ny-Hellesund er gratis, og vi tror det kan være spennende og morsom for barn og unge, sier Bentsen.

Arrangørene opplyser videre at lokalt privat næringsliv har vært utrolig positive og bidratt med viktig støtte til prosjektet.

– Det er gull verdt for oss, og en støtte vi setter svært stor pris på, sier Eva M. Bentsen.

Powered by Labrador CMS