Her er elevene ved 9. trinn på Lindebøskauen ungdomskole som skal delta i søndagens Olabil-løp i bakken ned fra Høyfjellet. Til venstre lærerne Trond Ludvigsen og Christoffer Abrahamsen Miranda

Olabil-løp ned Høyfjellet: - Gleder oss veldig til søndag

Publisert
Det er Flekkerøy Vel som står som arrangør av søndagens Olabil-løp søndag. Her representert ved Lennart Magnussen (t.v.), Frode Andersen og Roger Pettersen.

- Det skal bli godt å komme i gang igjen. De mange Olabil-løpene vi arrangerte før pandemien var utrolig populære, sier Frode Andersen, Lennart Magnussen og Roger Pettersen til N247.

Mye folk

De representerer Flekkerøy Vel som er arrangør, og kommende søndag klokken 13.00 er de klare igjen.

- På det meste møtte det opp rundt 400 publikummere som var med og heiet frem alle disse «tøffingene» som satte utfor på fire hjul. Deltakerne stilte med hjemmelagde Olabiler som var snekret sammen i mange flotte og morsomme varianter. Heiaropene fra Høyfjellet kunne høres på lang avstand, sier Frode, Lennart og Roger, og fortsetter:

Dette bilder er tatt under et tidligere Olabil-løp på Høyfjellet. Sikkerheten er satt i høysetet med blant annet store bildekk langs hele løypa

- Det ble noen gøyale og minnerike arrangementer. Vi ønsker oss kort og greit en reprise. Søndag setter vi fart på grillen igjen. Det blir salg av vafler og kaffe, og så tror vi at værgudene også vil spille på lag, sier de tre ivrige ildsjelene.

Ungdomskolen

Torsdag «varmet» noen av søndagens deltakere opp med et aldri så lite Olabil-løp i flerbruksløypa kloss ved skolen deres ute i Lindebøskauen.

- Dette er elever på 9. trinn. Bilene har vi laget i naturfagstimene hvor de blant annet har lært om teknologi. Tidligere lærte de om sykler, sier lærer Christoffer Abrahamsen Mirande som styrte Olabil-løpet med stø hånd sammen med kollega Trond Ludvigsen.

Premier

Under søndagens løp må deltakerne kjøre bakken ned to ganger før det skal deles ut premier.

- Vi gir alle en dobbeltsjanse hvis noe skulle skje eller dukke opp på den første turen ned mot målområdet. Løypa er godt sikret med store bildekk på hver side, så alt er lagt godt til rette for både fører og publikum, sier Frode Andersen.

- Det blir premier til de tre kjappeste Olabilene. I tillegg skal vi kåre den kuleste/fineste bil, og så blir selvfølgelig den beste heiagjengen også premiert. Så nå er det bare å legge søndagsturen opp mot Høyfjellet. Det er en stor parkeringsplass i bunnen, hvor du både før og etter Olabil-løpet kan benytte deg av en fin tursti som fører deg ut mot sjøen i vakre omgivelser, avslutter han.

Powered by Labrador CMS