Sverre Bjertnæs.

Nasjonal og internasjonal samtidskunstner til Søgne gamle prestegård

Publisert
Kvinnen i vinduet.

Sverre Bjertnæs (f. 1976) er en av Norges mest sentrale samtidskunstnere. Han begynte sin karriere tidlig, og hadde sin første utstilling som Nerdrum-elev i en alder av 15 år. Da hadde han også gått i lære hos Tore Bjørn Skjølsvik, en mentor som han selv sier har satt preg på han som kunstner, også i senere tid. Veien gikk videre til Statens Kunstakademi (1995-99) og ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten i Nederland.

I år 2000 holdt han sinførste separatutstilling, i Galleri NAF, Oslo (Norsk Anarkistisk Fraksjon). Dette var et visningssted drevet av kunstner Bjarne Melgaard. Her ble Bjertnæs trukket frem av flere kritikere som en viktig kunstner fra sin generasjon, en beskrivelse som fortsatt er høyst aktuell. I 1999 mottok han Blix stipendet, og senere Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere (2005) og stipendet for den da nyopprettede Håkon Bleken-stiftelsen (2008).

Fra å jobbe med figurativt maleri og tradisjonelle teknikker under utdanning, har Bjertnæs videreutviklet sin kunstpraksis til å omhandle et mangfold av teknikker; skulptur, tegninger, installasjoner og video. Han gjør stadig spennende samarbeid med kunstnerkolleger som Håkon Bleken og Bjarne Melgaard, og er utforskende i sin tilnærming til kunsten.

Fra søndag 07. mai kl. 14.00, kan publikum oppleve hans håndmalte grafikk på Søgne gamle prestegård! Dette er en unik mulighet til å se Bjertnæs' arbeid på nært hold og oppleve hans kreative visjon og talentfulle håndverk. Utstillingen er en feiring av Bjertnæs' mangfoldige praksis og hans betydelige bidrag til samtidskunsten.

Utstillingen står til og med søndag 04. juni.

Powered by Labrador CMS