Elevene på første trinn var først ute under jubileumsforestillingen i Nygårdshallen etter at rektor Ellen Voilås hadde ønsket velkommen.

Nygård skoles jubileumsforestilling

Publisert Sist oppdatert

– Det er fantastisk at vi kan feire en skole som er 100 år og utrolig flott at så mange vil være med å feire denne dagen, sa skolens rektor, Ellen Voilås til N247 like før den første av to forestillinger tok til i Nygårdshallen onsdag kveld.

Skolen hadde denne dagen invitert til to jubileumsforestillinger for å få plass til alle elever, foresatte og andre som ville få med seg elevenes opptredener knyttet til skolens jubileum, som allerede i januar ble markert med offisielle representanter og undervisning i et 100 år gammelt klasserom.

Under jubileumsforestillingen i april var det elevenes tur til å fremføre sin hyllest til 100-åringen. Rektor sa videre i sin innledning at skolen som i 1923 ble omtalt som «alt for stor» og «alt for flott» i ettertid har blitt utvidet og modernisert i flere omganger til slik den fremstår i dag med nye moderne fasiliteter, men fremdeles med den gamle skolen i behold.

– Elevenes fremføringer skal speile både skolens tidlige historie, skolens nåtid og hva vi tenker om fremtiden, forklarte Voilås.

Elever fra alle trinn

Nygård skole har i dag rundt 350 elever, og under jubileumsforestillingen deltok elever fra alle trinn med ulike fremføringer godt sydd sammen av inspektør Håkon Kile med hjelp fra Søgnes operasangerinne Benedicte Sofie Ribe.

Korsang med elever fra andre trinn.

Først ute var elevene fra første trinn som etter rektors åpningstale serverte et knippe gamle sanger. Sang fikk de fremmøte også høre da koret med elever på andre trinn fremførte den kjente melodien «We are the world» til stor applaus fra de mange tilskuerne i Nygårdshallen.

Elevene på femte trinn hadde laget moteshow for å vise hvordan klesdrakten kunne se ut i 1923, og til musikk som Glenn Millers «In the mood» lagde elevene en flott fremføring som vist på bildene under.

Elever fra femte trinn viste frem klesmote fra 1923.
Elevene fra femte trinn viste frem klesmote fra 1923.
Powered by Labrador CMS