Bjørn Tomren.

Bjørn Tomren til Søgne gamle prestegård

Publisert

– Vi gleder oss stort til at artisten, låtskriveren og komikeren Bjørn Tomren kommer til Prestegårdens vakre amfi, sier staben på Søgne gamle prestegård.

For anledning har Bjørn Tomren med seg bandet, som består av samboer og vokalist Åse Britt Jakobsen, Einar Sogstad på tangenter og lydtekniker Brynjar Vik. Konsertstart er klokken 20.00 torsdag, og Songvår Fyrs Venner har servering i Eplehagen før konserten.

– Med fint konsertvær som er meldt torsdag ligger det an til å bli en flott kveld her på prestegården. I tillegg til at Songvår Fyrs venner har servering i Eplehagen er det også denne kvelden åpent på Skudeneset gård som ligger i gangavstand fra konserten, Vi er veldig glade for at andre lokale legger opp til eventer som er knyttet opp mot arrangementene her på Søgne gamle prestegård, sier leder av kultursenteret, Marit Gjertsen til N247.

Om artisten

Høsten 2021 imponerte Bjørn Tomren hele Norge som den mest særegne artisten i den populære NRK-serien «Stjernekamp». Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne rakk Tomren på kort tid å bli folkeeie, og ble omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene». Bjørn fulgte opp tv-suksessen med en lang turne og utsolgte konserthus over hele landet, som kulminerte i tre fullstappede konserter i Oslo Konserthus.

Artisten, låtskriveren og komikeren fra Tomrefjorden er også kjent fra den notoriske jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine, som blant annet har varmet opp for a-ha og blitt stjerner i dokumentarfilmen om seg selv «Kunsten å jodle». I 2019 ga Bjørn ut sitt første album, «Bad Science Fiction» til overveldende kritikker.

Avisen Bergens Tidende karakteriserte platen som «så mørk at man kan drukne i den». Tomren selv kaller det dystopisk sci-fi country som du kan lytte til i bakrus. Som en av landets mest allsidige musikere spenner Tomrens musikalske rekkevidde fra americana og religiøse folketoner til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk-protest musikk.

Bjørn Tomren har også gjennomført flere ekspedisjoner og innehar verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt. Han kan også se tilbake på kort en karriere som klovn. Eller som forfatteren Erlend Loe sier det: «Bjørn Tomren er ikke bare en gudbenådet musiker med fantastisk stemme. Han kan også sykle på ett hjul».

Stjernekamp er ikke den første konkurransen hvor Tomren gjør seg bemerket. I 2017 deltok han på verdensmesterskapet i strupesang i Tuva, og tok hjem en bronsehest.

Bruktmarked

I tillegg opplyser kultursenteret at det førstkommende søndag arrangeres marked med flere utstillere mellom klokken 11.00 og 15.00. Det blir også utstillinger, kafé, omvisninger, historisk rusletur og de faste utstillingene. Mellom klokken 12.00 og 14.00, kulturverksted med Prestegårdsmalerne med mer.

Detaljene finner du her.

Powered by Labrador CMS