Hildur N. Ernst er leder av styret i Søgnedesign.

Sommergalleri: – Nye uttrykk hvert år

Publisert

Søndag 2. juli åpner Søgnedesign dørene til årets Sommergalleri på Søgne gamle prestegård.

– Etter noen år på Tangvall i oppstarten flyttet vi hit til prestegården i 2004, og siden har vi blitt her. Søgne gamle prestegård er en helt utmerket plass for oss, miljøet her og nærheten til andre kulturbegivenheter passer perfekt til vårt sommergalleri, sier leder Hildur Ernst som har vært med helt siden oppstarten i 2001.

Årets galleri har hele 33 utstillere innenfor et bredt spekter som spenner over smykker, maleri, grafikk, skulptur, tekstil, foto, keramikk, tre, glass, redesign, pil, såpe og annet spennende.

Det er mye som skal på plass før publikum slippes til Sommergalleriet søndag 2. juli. Lene Fyrst i full aktivitet i presteboligen få dager før sesongstart.

– Mange nye

Få dager før åpning pågår arbeid med alt som skal på plass i utstillingen i presteboligen. Det er Ernst som sammen med styremedlemmer Ida-Marie Hellenes og Ida Fyrst og med hjelp fra Tove Krogh tar seg av denne jobben.

– I år har vi med flere nye utstillere, i tillegg til at vi alltid oppfordrer alle til å fornye seg i utstillingene. Å finne nye uttrykk hver år er et mål, samtidig som vi ønsker å danne en helhet i uttrykket av den samlede utstillingen, understreker Ernst.

På åpningsdagen søndag blir det også en liten konsert i eplehagen, og utstillerne avslører at de følger meldingene på yr.no tett i dagene frem mot søndag.

– Vi håper det beste, sier arrangørene til N247 og minner samtidig om at Sommergalleriet i presteboligen holder åpent frem til 30. juli.

Sommer på prestegården

  • I tillegg til Søgnedesigns Sommergalleri gjennomføres flere kulturelle aktiviteter på Søgne gamle prestegård gjennom sommeren.
  • Søgne Kunstlag og Søgne gamle prestegård inviterer i sommer til utstilling med tre kunstnere i Galleri Fjøset.
  • Prestegårdsmalerne har åpent galleri i Grisehuset hver søndag i juli. Enkelte søndager har de også gratis kunstverksted for barn.
  • Ann Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem har hatt verksted på prestegården i over 20 år og har satt sitt preg på Prestegården med blant annet keramiske skulpturer i hagen. De er begge anerkjente kunstnere både nasjonal og internasjonalt.
Søgnedesigns sommergalleri har siden 2004 holdt til i presteboligen på Søgne gamle prestegård.
Powered by Labrador CMS