Denne flotte speider-troppen fra Flekkerøy BK Sjø varmet opp til Roverprøven med å gå noen runder under arrangementet «Stafett for livet» på Cemo Arena. Fra venstre: Simon Liane, Finn Erik Dalehefte Baak, David Ingebretsen, Andreas Stenersen, Oliver Loka, Petter Nilsen, Miriam Stokkeland, Amalie Drangsholt, Live Baldersheim Nilsen, Aina Vestberg og Emma Olea Langgård Gilberg

Flekkerøy-speidere tok Roverprøven i Søgne-traktene

Publisert Sist oppdatert
Simon t.v., David og Andreas på vei i kanoen fra Torvefjorden og inn mot Årossanden.

– Dette ble en veldig flott helg for Flekkerøy BK Sjø. Alle våre speidere mestret Roverprøven, og det var jo ekstra gøy at fem av de elleve som var med ute i Søgne-traktene, var jenter.

23 Rovere

– Nå er vi 14 gutter og ni jenter som er blitt Rovere ute på øya. Så mange har vi ikke hatt i Flekkerøy BK Sjø mens vi har vært med i hvert fall, sier Henrik Langgård Gilberg og Peder Kristiansen til N247 etter hjemkomst fra Søgne søndag rundt søndag ettermiddag.

Sammen med de andre speiderne i BK Sjø som kan smykke seg med denne tittelen, hadde de snekret sammen et program som handlet om mestring fra lørdag klokken 12.00 og 24 timer frem. Alt var lagt til Søgne. Både til vanns og inne i de mange skogene som finnes rundt i bygda.

– Da vi reiste fra Flekkerøy lørdag, ble det satt bind for øynene på alle speiderne. Ingen skulle vite hvor de skulle, sier Henrik og Peder, og smiler godt.

Disse fire jentene fra Flekkerøy BK Sjø tok i helgen Roverprøven. Her er Emma Olea t.v., Aina, Amalie og Miriam på vandring ute i skogen ved Åros.

Henrik (22) ble med i BK Sjø som ni-åring, og ble Rover i 2017.

– Vi var mye ute i skogen og tente bål, og så ble det mye gøy på sjøen den gang jeg var yngre. Så speiderlivet kom vel i takt med det, sier Henrik.

Peder ble Rover for tre år siden, og har vært i BK Sjø i elleve år.

– Min far og onkel var begge speidere, så mitt engasjement stammer nok derfra, sier Peder.

Komme samlet

For å få utmerkelsen som Roverspeider må hele troppen som blir sent ut i skogen eller til vanns, mestre utfordringene. Bommer én, så ryker alle. Henrik og Peder kjørte de kommende Roverne ut til Søgne Misjonskirke hvor det hele startet.

– Turen gikk ut til Ausviga og videre til Torve for å hente kanoer. Det skulle padles derfra og inn mot Åros. Etter det gikk ferden til fots mot Prestebukta der troppen skulle overnatte. Søndag morgen navigerte de til Bersvannet hvor det ventet nye oppgaver. Deretter bar det til Donevannet før de ble hentet med bil igjen ved Helleviga på Langenes, sier de to guttene.

Låst fast

Peder Kristiansen t.v. og Henrik Langgård Gilberg er representanter for Rovergruppen i Flekkerøy BK Sjø.

– Hva må til for å bli en Rover, og hvilke oppgaver ligger bak?

– For å nevne et par. Da troppen kom til Torve var kanoene låst fast til brygga. Mens nøklene lå trygt ute på holmen vestre Niglus, cirka 50 meter ute i sjøen. Da var det bare å legge på svøm for å hente dem. I tillegg måtte de frakte all bagasjen de hadde med seg over Bersvannet.

En strekning på rundt 70 meter. Og bagasjen var tung nok den. Da de dro fra øya måtte de jo pakke sammen en «hel haug» for turen. De visste jo ikke hvor det bar, og hva som trengtes med. Så det ble jo en del å bære på, sier Henrik Langgård Gilberg og Peder Kristiansen, to veldig blide Rovere fra øya, som er kjempefornøyd med hele troppens innsats i helgen.

Mer sjøspeidere: I denne artikkelen skrev N247 om Hummer 1. Søgne sjøspeidergruppe som denne helgen konkurrerte i NM speiding mot 111 andre patruljer i langet. Leder i sjøspeidergruppa i Søgne, Geir Hamre sier til N247 søndag ettermiddag at gruppa kom på 33. plass av totalt 112 patruljer.

– Dette er noe vi er svært stolte av. De var eneste sjøspeidergruppe i konkurransen, sier Hamre.

Powered by Labrador CMS