Danserne fra Søgne danseklubb samlet til utendørs trening med rekvisitter før den store dagen da klubben skal fremføre «Løvenes konge» i Agder teater.

– En drøm skal bli virkelighet

Publisert

Våren 2023 er det 10 år siden Pia Pettersen startet opp danseklubben som på den tiden var mest kjent under navnet «Dancing Darlings» og som siden har blitt etablert under sitt nåværende navn Søgne Danseklubb.

Da klubben fremførte sin årlige juleoppvisning i desember 2022 fortalte Pia til N247s reporter at hun alltid har hatt et stort ønske om å sette opp forestillingen «Løvenes konge».

– Når vi skal markere 10-årsjubileum våren 2023 er det tanken at vi da skal benytte anledningen til å sette opp dette stykket, sa hun til N247 den gang.

– Et helt lokalsamfunn engasjert

Stort engasjement på kostymeverkstedet. Maria (helt til venstre) har rollen som «Simba» i stykket og deltar også aktivt med produksjon av kostymer.

– Nå blir drømmen virkelighet, og kommende helg er det duket for at Søgne Danseklubb fremfører dansefortellingen om løvenes konge på Agder teater. Fra januar har vi vært i gang med øvinger og forberedelser etter at vi slapp nyheten i desember. Alle partiene våre skal delta, og danserne våre har øvd intenst de siste ukene, sier Pia Pettersen til N247 når danserne øver med rekvisitter på den store plenen på Søgnetunet mandag kveld, få dager før de skal på scenen i teateret.

Hele 200 dansere i alderen fra første klasse til voksne skal delta når den vitale danseklubben tre ganger fremfører forestillingen lørdag og søndag.

Pettersen forteller videre at nærmere 70 dansere søkte om å få spille hovedroller til forestillingen, og 20 dansere har det siste halvåret hatt mange ekstratreninger for å forberede seg. I tillegg til mye innsats fra danserne har dette engasjert et helt lokalsamfunn i dugnad. Det har blitt sydd hundrevis av kostymer og bygd rekvisitter til den store gullmedalje. Under fremføringen vil også mange foreldre stille som garderobevakter i teateret.

Kostymesjef Tone Hultmann med kostymer som skal benyttes under fremføringen av Løvenes konge.

I løpet av våren har danseklubben arrangert tre kostymeverksted med et stort oppmøte alle gangene. På det meste var det 70 dansere, mammaer, pappaer og besteforeldre som sydde kostymer i Tangvallhallen. Klubben har også arrangert rekvisittverksted i lokalene til Aamodt bygg, og her har foreldre, besteforeldre og dansere bygd og malt klippen i løveriket, trær og busker. Klubben ønsker å rette en stor takk til Jonas Eikås som er rekvisittansvarlig og Tone Hultmann som er kostymeansvarlig.

– Alle har vært kjempeflinke, og mange har tatt ting med hjem for å gjøre ferdig, sier Hultmann til N247 når dugnadsgjengen er samlet til sin siste kveld med kostymeproduksjon i Tangvallhallen.

Årets klubb

– I Januar ble Søgne Danseklubb kåret til årets klubb under Dance Awards i Oslo, og i den anledning ønsket vi å gi tilbake til danserne våre. Løvenes konge blir det største vi noensinne har gjort, og vi gleder oss enormt til å vise frem mangfoldet, dansegleden og fellesskapet vi er så stolte over å ha i klubben. Takk til våre sponsorer Rema 1000 Tangvall og Søgne og Greipstad sparebank for at dere gjør dette mulig, utdyper Pettersen.

– Vi håper dere vil komme og heie på danserne våre, avrunder Pia Pettersen fra Søgne Danseklubb.
Hele Søgne danseklubb øver med egenproduserte rekvisitter på Søgnetunet få dager før «Løvenes konge» fremføres i Agder teater kommende helg.

Billetter til forestillingen kan kjøpes her: https://www.teateret.no/program

Forestilling 1 og 2 ble raskt utsolgt, men det er satt opp en ekstraforestilling søndag klokken 17.00.

Les også:

Powered by Labrador CMS