Selma Withe smadrer verdensrekorden opp til Sjotheia.

Selma smadret verdensrekorden

Publisert Sist oppdatert

På tross av veldig blaute myrer etter nattens regnvær ble de som hadde valgt å ta turen til Spjotheia mandag formiddag vitne til en imponerende prestasjon av orienteringstalentet Selma Withe som løp over fire minutter under gjeldene verdensrekord på den fem kilometer lange løypa rundt Spjotheia.

Den nye verdensrekorden lyder nå på 25,01 minutter. På forhånd var det antydet bruk av hare under rekordforsøket, men etter en kort diskusjon før løpet ble det enighet om at mor Christina i stedet ble satt opp som hale i tilfelle Selma skulle løpe feil i terrenget rundt Spjotheia. Ved hjelp av medbrakt kart ble det ikke nødvendig for halen å gripe inn under løpet. Vi tar også med at halen (mor Christina) imponerte med et meget sterkt løp da hun faktisk løp over to minutter raskere enn gjeldene verdensrekord.

Turprisvinner: Årets turpris ble i år tildelt Jostein Andreassen som med sine tur-forlag i bokform har bidratt til at Søgne-folket har kommet seg ut i de mange fine turløypene som finnes i bygda.

Christel Hafredal ( fra venstre), Silje Hilton og Magnus Pettersen vant alle tur-bok signert av Jostein Andreassen.
Selma Withe med det synlige beviset på sin verdensrekord.

I sin takketale tok Jostein Andreassen de besøkende med på en reise bakover i tid med flere artige historier fra Spjotheia-område og de indre bygder i Søgne. Samme mann påstod også at han var den første i verdenshistorien som hadde skrevet om Spjotheia, da i form av en artikkel tidlig på 1980-tallet.

Store og små: Som vanlig var det stor spredning aldersmessig de som hadde tatt turen opp på Søgnes tak. Fra de minste i bæremeis til de som har flere år som pensjonist. Uansett alder så var alle topp fornøyde når de fikk lov til å fortære grillede pølser fra Søgne-bygdas høyestestående grill.

Republikk? På oppfordring fra aktive politikere og andre besøkende under årets Spjotheia-dagen kom det opp forlag om rett og slett starte arbeide med å få område i de indre bygder til å løsrive seg fra Kristiansand og Lindesnes og opprette republikken Spjotheia, med egen diktator.

De yngste koste seg med Spjotheia-pølser.
Powered by Labrador CMS