Erik Solli, Thor Inge Ommundsen og Kjetil Frigstad under klargjøring til Sjekteracet.

– Gøy du kunne komme, men nå må vi hive oss

Publisert

Ved verkstedinngangen til Agder Båtservice på Lonelier står en tilhenger med en sjekte omringet av en ivrig gjeng. Det er firkløveret Thor Inge Ommundsen, Erik Solli, Kjetil Frigstad og Ruben Olsen som begynner å få dårlig tid med å gjøre klar ei sjekte til årets Sjekterace.

– Skriv at den skal hete «Il tempo gigante», og den skal være klar til lørdag, sier Ommundsen.

Han peker ivrig opp i sjekta og forklarer at det som er montert på dørken er en 4,4 liters BMW-motor som skal yte 300 hestekrefter på en god dag.

En 4,4 liters BMW motor som skal yte 300hestekrefter og gi sjekta en fart på opp mot 40 knop befinner seg ombord i dette fartøyet.

– For å låne litt mer fra Flåklypa, «ingen sinke i trafikken den der», skyter han inn.

De nye eierne startet klargjøring av sjekta kun én time tidligere, og på spørsmål om den vil holde seg flytende, er svaret at det tror og håper de. De forklarer videre at sjekta er kjøpt som den står med motor og et ekstra skrog under kjølen og med «sidepods» for å bruke formel 1 terminologi.

– Kryssfinerskroget under er for at den skal plane, utdyper eierne.

Sjekta er kjøpt fra eier i Mandals-traktene, og de nye eierne tror ikke båten tidligere har deltatt i Sjekteracet

Konkurrenten

I det vi tar et bilde mens det jobbes med motor og drev, blir det en noe lattermild stemning. Forklaringen er han som ligger og fikser under hekken.

– Det er Jonas, men det må du jo ikke ta med. Han er konkurrenten, han er på «Superspeed», er den flirende forklaringen.

Konkurrenten Jonas i full sving med å sjekke drev på sjekta som skal gjøres klar før lørdag.

Likevel, som i andre store idretter, konkurrenter samarbeider og hjelper hverandre, i alle fall frem til de er på oppløpet.

For plutselig trilles en annen sjekte inn porten ved siden av. En sjekte vi drar kjensel på.

Sjektene «Il tempo gigante» og «Superspeed» side om side under forberedelsene til årets sjekterace.

Vindskjermer har blitt kuttet av med motorsag, motorisert meisel har vært brukt for å løsne rustne stempel, men også den skal klargjøres til lørdagens store begivenhet. Det er Cato Hetland, Jonas Zahl Olsen, Andreas Tangvall, Christoffer Lohne og Kenneth Kartevoll som sammen skal forberede og være mannskap på «Superspeed» som kom tilbake til bygda for to år siden etter å ha blitt solgt ut tidligere.

– Må lage show

Konkurrenter eller samarbeidspartnere, alle er enige om at her må det laget show i bygda når det skal være arrangement.

– Sjekteracet er en folkefest i Søgne, vi skal være med å lage god stemning og ha det gøy. Og det var gøy at du ville komme, men nå må vi hive oss, vi har mye å gjøre og det er knapt med tid frem til lørdagen, sier Ommundsen før han kaster seg inn i diskusjonen om det videre arbeidet med å få sjekta sjøklar.

Les også:

Powered by Labrador CMS