Bjørg Sørli t.v., Vera Rønjum og Kari Skage gleder seg til lørdagens Vårmarked på Høyfjellet. Det er Øyvind Sørli som har laget det flotte fyret som kona Bjørg holder. Langt der ute i byfjorden skimtes Oksø fyr.

Fyrer opp stemningen foran lørdagens «Vårmarked» på Høyfjellet

Publisert Sist oppdatert

- Nå håper vi på masse folk og fint vær, og at vi får tilbake den gode stemningen vi hadde her oppe på Høyfjellet før pandemien tok grep.

Bjørg Sørli, Kari Skage og Vera Rønjum viser her frem noe av kunsten og produktene de har laget.

Mye fint

Det sier Kari Skage, Vera Rønjum og Bjørg Sørli til N247 før lørdagens arrangement som starter tidlig på ettermiddagen på den store plenen som ligger foran den gamle befalsmessen og kafeen.

De mange dyktige og kreative amatørkunstnerne i Flekkerøy Kunst og Kulturlag, merket nemlig pandemien ekstra. Mye var laget, og alt lå til rette for et flott tiltak, da koronaen festet grepet.

- Det var kjedelige greier. Mange fikk føle det litt ekstra i og med at ting måtte avlyses, men til lørdag er vi i gang igjen. Det blir spennende, og vi gleder oss, sier Kari Skage og smiler godt.

Det blir satt opp et kafetelt ute på plenen, hvor også de rundt 14 kunstnerne som har meldt sin ankomst vil vise frem sine produkter. De er det veldig mange av.

Duft av glede

«Velkommen til salg av vårlige varer med duft av hage og glede» står det å lese i programmet som er laget for dagen.

Med det mener de blant annet produkter og varer som solfangere, stauder, planter, søm, hekling og strikk. Og det er mer, mye mer.

- Det er laget kaker med dekor, honning og sjokolade, sier Kari Skage videre.

I tillegg vil du som gjest få oppleve flott kunst og malerier, samt alvehus, fyrlykter og fuglebad som sikkert vil falle i smak

Til de av dere som ikke har gangavstand til markedet, er det en stor og fin parkeringsplass nede i bunnen av bakken og der du tar ut til idyllene videre utover i Refsdalen.

Powered by Labrador CMS