- 15. april inviterer vi barn til å male melkekartong og så solsikkefrø. Det er starten på årets solsikkeaksjon hvor det handler om å dyrke frem den høyeste solsikken, sier bibliotekar Margrete Loland.

- I år er det solsikker det skal handle om

Publisert Sist oppdatert

- I fjor var biblioteket her på Tangvall med på aktiviteten der barnehager og noen skoler satte sine egne poteter og dyrket frem nye. Det var et prosjekt med mange gode tilbakemeldinger og stor aktivitet. I år skal vi på biblioteket her på Tangvall sammen med andre bibliotek i Agder arrangere konkurranse om å dyrke årets høyeste solsikke, sier bibliotekar Margrete Loland til N247.

- Alle barn

Bibliotekene som arrangerer til årets aktivitet inviterer med dette alle barn til å være med å dyrke solsikker denne sommeren.

- Her på Tangvall håper vi mange barn vil delta, og vi inviterer til arrangement på biblioteket lørdag 15. april, sier Loland.

Det er et gratis arrangement, men av praktiske årsaker er det satt et tak på hvor mange deltakere som kan være til stede. Biblioteket ønsker derfor at interesserte skal melde seg på arrangementet via bibliotekets arrangementsside. Denne lørdagen vil det være to likeverdige grupper som kan forberede seg til å dyrke den høyeste solsikken i løpet av sommeren. Gruppene er satt opp fra klokken 11.00-12.00 og fra klokken 13.00-14.00.

Male og så

På arrangementet denne lørdagen er det tenkt at barna skal få være med og male en melkekartong og deretter fylle på jord og så solsikkefrø i denne.

- Deretter blir det å ta med seg kartongen hjem, vente på at frøene skal spire og stelle plantene så godt det lar seg gjøre frem til konkurransen avsluttes når sommeren er på hell. Arrangementet passer for barnefamilier med barn fra fire år og oppover. Vi på biblioteket håper mange vil melde seg på og delta i årets aktivitet, sier Margrete Loland fra Tangvall bibliotek.

Powered by Labrador CMS